FABULOS! PERFORMANȚĂ ISTORICĂ pentru Lionel Messi, a intrat in cartea de istorie a fotbalului spaniol

0
193 views

Marele atacant argentinian Lionel Messi a intrat duminica din nou in cartea de istorie a fotbalului spaniol, dupa ce a marcat pentru Barcelona in victoria cu cei de la Eibar.

A fost 3-0 pentru liderii catalani din Primera, doua goluri fiind semnate de Luis Suarez, iar al treilea a fost reusit de Leo Messi.

Cu acest gol, Messi a consemnat un nou record uluitor in Spania. Leo Messi a ajuns la 400 de goluri marcate in La Liga, toate doar pentru Barcelona, un record absolut pentru un jucator din prima liga iberica.

Nimeni nu a mai reusit pana la micutul argentinian sa marcheze atatea goluri in prima divizie spaniola, iar recordul lui Messi este cu atat mai demn de lauda, cu atat el a fost reusit intr-o perioada oarecum scurta, in 435 de meciuri.

Reactia comentatorului in momentul marcarii golului este fantastica si o poti asculta AICI. Acesta nu este singurul record pus in pericol de Messi. Argentinianul mai poate deveni in 2019 jucatorul cu cele mai multe meciuri in La Liga.

Primul gol marcat de Messi pentru Barcelona in campionatul spaniol a fost contra celor de la Albacete, pe 1 mai 2005, iar sezonul cu cele mai multe goluri a fost 2011/12, cu un total de 50 de reusite in campionat. Cristiano Ronaldo a fost atunci pe 2, cu 46 de goluri. Victimea preferata a lui Leo Messi in Spania este Sevilla, echipa contra careia argentinianul a marcat 25 de goluri. Pe locul doi este Atletico Madrid (23 de goluri), Valencia (22), Osasuna (21), Deportivo si Espanyol (20).

 

El este urmat in acest clasament al marcatorilor de rivalul Cristiano Ronaldo, cu 311 reusite marcate in cei 9 ani petrecuti in Spania la Real Madrid.

In acest sezon la Barca, Messi a bifat deja 17 goluri.

Echipa in fata careia Messi a marcat cele mai multe goluri in cariera sa este FC Sevilla, cu 25 de reusite.