Ionuț Dolănescu are 300 de fini. Nășește și botează pe bandă rulantă, ca să bată recordul tatălui său: 1.000!

0
445 views

Ionuț Dolănescu are 300 de fini. Lucru care arată că nu doar harul muzical s-a moștenit în familia Dolănescu, ci și plăcerea de a boteza și de a năși. Ion Dolănescu se lăuda cu peste 1.000 de fini, iar acum, Ionuț, fiul său, duce tradiția mai departe.

„Nu am refuzat niciodată să botezăm ori să cununăm pe cineva, mai ales aici, în România. E un obicei de mare preț pentru noi, pentru familia noastră, pe care l-am preluat de la tata. Întotdeauna casa tatălui meu, unde am copilărit, era plină de fini și de prieteni. Avem finuți și în Statele Unite, pe care i-am botezat acolo”, ne-a mărturisit Ionuț Dolănescu, pe care l-am surprins, miercuri seară, în vestita casă din centrul Bucureștiului moștenită de la tatăl lui, într-un chef dedicat familiei, înconjurat în special de fini.

A fost veselie mare, miercuri seara, la petrecerea organizată de Ionuț Dolănescu. Plus mâncare bună, preparată la proțap!

 

Ionuț Dolănescu are 300 de fini! Nășește și botează pe bandă rulantă

 

Ionuț și Doinița, soția lui, au deja 300 de fini și continuă să boteze și să cunune pe bandă rulantă, fiindcă interpretul vrea să ajungă din urmă recordul tatălui său, regretatul rapsod Ion Dolănescu. Acesta se lăuda – și lumea care-l știa putea să confirme că nu e laudă fără temei, ci adevăr pur – că avea peste 1.000 de fini!

„Recent, chiar în satul unde s-a născut tatăl meu, mi s-a întâmplat să cunun pe cineva căruia i-am fost și naș de botez. Cum trec anii… L-am condus la altar pe cel care l-am ținut în brațe deasupra cristelniței, alături de tatăl meu, Ion Dolănescu!”, se amuză acum Ionuț, care a venit în România nu doar alături de cea care îi este soție de 10 ani, ci și cu copiii lor, Ioana Maria, Vlad și Iancu Nicolae.

Ionuț, la petrecerea organizată în casa tatălui său, alături de bunul lui prieten Gheorghe Gheorghiu

La petrecerea din casa unde, odinioară, erau chefuri cât o nuntă, întâlniri organizate în cinstea familiei de regretatul Ion Dolănescu, a fost prezentă și sora lui Ionuț Dolănescu, solista Camelia Filip, care a venit din Los Angeles pentru câteva zile, Gheorghe Gheorghiu, solistul cu care soții Dolănescu țin legătura pe două continente – și el este rezident american – și Constantin Dolănescu, fratele defunctului artist.

Casa lui Ion Dolănescu din strada Caimatei a fost refăcută și e păstrată ca un muzeu dedicat celui ce a fost cel mai popular solist de muzică folclorică din ultima jumătate de veac.

 

Sursa www.libertatea.ro