Bombă la Poli Iași: un cunoscut antrenor de judo execută silit clubul

0
1.128 views

Suma netă pe care o are de achitat Clubul Politehnica Iași către antrenorul de judo Petru Anițoaie depășește 36.000 de lei și reprezintă despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate, din perioada 1 noiembrie 2013 – 17 octombrie 2016. Bărbatul a fost înlăturat din postul de antrenor de la seniori și tineret pentru rezultate sportive slabe, interne și internaționale, mai ales acelea de la Olimpiada de la Londra din 2012, însă judecătorii au decis reintegrarea acestuia în vechea funcție și a obligat clubul să-i plătească toate salariile și despăgubirile aferente. Cei doi executori judecătorești care se ocupă de caz, Dragoș Iovu și Ciprian Sîrbu, au de primit onorarii de 9.700 de lei.

Clubul sportiv Politehnica Iași, Secția de judo se află într-o postură extrem de delicată acum, la început de an. Din cauză că reprezentanții clubului au refuzat constant timp de trei ani de zile să-i plătească antrenorului de judo Petru Anițoaie salariile lunare conform fișei postului și contractului de muncă, instituția a ajuns să fie executată silit de către portărei. Despăgubirile pentru care clubul sportiv riscă blocarea tuturor conturilor bancare se ridică la 36.101 de lei însă datoria este cu mult mai mare deoarece instituția mai are de plătit 9.714 lei cheltuieli de executare. Pentru a evita executarea și indisponibilizarea banilor din bănci, reprezentanții Clubului Poli, prin apărătorul Bogdan Raihel Arnăutu, a făcut o plîngere la instanță. În contestația împotriva executării silite adresate magistraților Judecătoriei Iași, avocatul Arnăutu, cel care reprezintă interesele unității sportive a arătat că Poli nu are de unde să dea acești bani deoarece bugetul acesteia este alcătuit și din alocări bugetare dispuse de către Ministerul Educației Naționale. De cealaltă parte, antrenorul de judo Petru Anițoaie, prin avocatul Mihai Ciobanu – Condac a cerut respingerea acțiunii judecătorești inițiate de Clubul Poli și obligarea instituției la plata tuturor salariilor indexate și majorate, aparținând lui Anițoaiei, din perioada 1 noiembrie 2013 – 17 octombrie  2016.

Scandalul a izbucnit după Olimpiada de la Londra din 2012

Scandalul dintre antrenorul de judo Petru Anițoaie și conducerea Secției de judo aparținând Clubului Politehnica Iași a izbucnit imediat după rezultatele slabe obținute de sportivii ieșeni la Olimpiada de la Londra din 2012. Mai precis, Anițoaie a fost sancționat de șefii săi pe motiv de “activitate defectuoasă în funcția de antrenor”. Urmare a acestui fapt, bărbatul a fost înlăturat din funcție și i s-a desfăcut contractul de muncă.

“Antrenorul a refuzat să presteze activitățile dispuse de conducerea clubului. După ce a fost transferat de la seniori și tineret la secția pentru copii și juniori, acesta a refuzat să mai semneze în condica de prezență zilnică. Mergând pe principiul că nimeni nu poate să primească o remunerație fără să presteze o muncă, Anițoaie a fost cercetat în comisia de disciplină iar ulterior a fost notificat că a fost demis”, a explicat în acțiune, apărătorul Bogdan Arnăutu.

Anițoaie vrea executarea Clubului Poli pentru 10.000 dolari

Replica antrenorului Petru Anițoaie a fost una pe măsură: a atacat în instanță desfacerea contractului de muncă, iar după câteva luni magistrații au hotărât reintegrarea bărbatului pe vechea funcție. Ba mai mult, Tribunalul a decis ca instituția sportivă să suporte toate despăgubirile rezultate în urma procesului și să-i achite lui Anițoaie suma de 10.000 de dolari, ori echivalentul în lei.

“Judecătorii au obligat clubul Poli să-i achite atrenorului demis o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate precum și toate celelalte drepturi de care ari fi beneficiat până la reintegrarea efectivă”, a conchis avocatul antrenorului, Mihai Condac.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here