„Divertisul” Florin Constantin renunță la ajutorul oferit de Primărie: „Să vă iubiţi şi să nu vă acoperiţi sufletul cu hârtii murdare”

0
98 views

Într-o nouă postare pe Facebook intitulată „PRIMĂRIE vs. OMENIE”, Florin Constantin, membru al grupului Divertis, se declară învins de birocrația din Primăria ieșeană și renunță la „ajutorul de urgență” promis de autorități persoanelor sinistrate după explozia din Copou.

 

Iată ce scrie Florin Constantin, unul dintre cei care a rămas fără locuință:

 

„După un prim şoc trecut cu bine, primăria îşi intră în ritm şi în atribuţii. După ce prin reprezentanţii de vază s-a iniţiat turneul televiziunilor, radiourilor şi ziarelor şi s-a vorbit mult şi cu lux de amănunte despre ceea ce se face, adică anchete în curs de desfăşurare, expertize în curs de finalizare, acţiuni de ajutorare în curs de pregătire, acţiuni în desfăşurare în curs de urgentare şi toate acestea nesoldate în realitate cu nici un rezultat concret (nici un leu, nici nici o grijă, nici o speranţă), cu ceea ce se va face, cum va fi şi ce va fi, în realitate absolut nimic, iată, după 9 zile, încă nu există nici un comunicat oficial precum că a fost şi ce-a fost.

Doar unii dintre noi, şi anume cei care au reuşit să obţină adeverinţele, cupoanele, fluturaşii, copiile scanate sau ce-a mai fost nevoie, iată, discret, să nu audă şi ceilalţi, au fost sunaţi de viceprimar pentru a lise cere şi alte acte, acum copia scanată şi trimisă pe e-mail a actului de vânzare-cumpărare a apartamentului. Nu că n-ar şti cu exactitate matematică cine şi cum locuieşte acolo, fiindcă impozitele şi taxele vin însoţite de o documentare impecabilă, da aşa, să mai fie de-o barieră în calea ajutorului de urgenţă. Cei care vor trece şi de asta, să nu se bucure. Imediat vor fi sunaţi de vreun vice, de vreun şef de departament, de vreun îmbuibat bine plătit ca să ne mimeze ajutorarea şi care va cere copie scanată după certificatul de naştere. Vor urma copiile după certificatul de căsătorie, hotărârea de divorţ, diploma de bacalaureat, diploma de licenţiat, de doctorat, de emigrat, în fine, posibilităţile sunt infinite.

Aşa cum am făcut public la televiziuni şi radiouri, renunţ la acest ajutor de urgenţă în caz că mi se vor mai cere acte şi dovezi suplimentare şi asta nu pentru că n-aş avea nevoie dar fiecare urcat printre ruine după noi şi noi acte total inutile, pune în pericol viaţa a 3 oameni. A mea şi a celor doi pompieri însoţitori. În cazul unei nenorociri, viaţa mea sfărâmată cum e, chiar n-ar conta. Dar cei doi şi-ar da-o imediat pentru a mea. Iar în caz de supravieţuire, n-aş putea să privesc în ochi soţiile lor, mamele lor, copiii lor şi toţi cei care vor şti că şi-au dat viaţa pentru nişte hârtii absolut inutile şi nişte vorbe absolut goale.

Iar vouă, prieteni cunoscuţi şi necunoscuţi, cu lacrimi în ochi şi sufletul în mii de fărâme, vă mulţumesc pentru ajutor şi omenie!!!

Să vă iubiţi şi să nu vă acoperiţi sufletul cu hârtii murdare”

 

Citește și „Divertisul” Florin Constantin, despre ajutorul „otrăvit” oferit de stat. Victimele exploziei din Copou, batjocorite și umilite de autorități