Păpădia, planta care combate virozele, tratatează bolile hepatice şi previne cancerul

0
129

Păpădia este o plantă cu frunze lungi, crestate şi flori galbene, care creşte în toate regiunile ţării, de primăvara până toamna. Cea mai bună perioadă în care poate fi culeasă este aprilie-mai, întrucât atunci pot fi utilizate toate părţile.

 

Este o sursă importantă de sodiu, potasiu, calciu, fosfor şi fier, dar şi de vitamine, conţinând cantităţi importante de vitamina A, vitamina B, C, D şi K. Păpădia are proprietăţi diuretice şi detoxifiante, îmbunătăţeste digestia şi capacitatea corpului de a elimina toxinele şi accelerează metabolismul.

 

Potrivit healthyfoodstar.com, frunzele de păpădie pot fi utilizate în salată, florile pentru preparea unui sirop împotriva tusei, iar tulpinile şi rădăcinile pentru ceai.

 

Un sirop de păpădie extrem de eficient se prepară astfel:

  • Într-un bol, puneţi patru felii de lămâie şi patru felii de portocală, trei litri de apă şi flori de păpădie (orientativ, circa 10 mâini de flori proaspăt culese)
  • Lăsaţi ingredientele în apă timp de 24 de ori.
  • Cu ajutorul unui tifon, strecuraţi.
  • Transferaţi lichidul într-un ibric şi puneţi la fiert la foc mediu.
  • Adăugaţi un kg de zahăr, amestecând continuu.
  • Lăsaţi lichidul să fiarbă timp de o oră şi jumătate.
  • Veţi obţine un sirop gros, pe care trebuie să îl turnaţi în sticle sterilizate cu închidere ermetică înainte să se răcească.
  • După ce s-a răcit va avea o textură asemănătoare cu cea a mierii.
  • Siropul este un remediu eficient împotriva răcelilor şi a tusei persistente.

 

Administrare:

Luaţi o linguriţă de sirop în fiecare dimineaţă înainte de a mânca. Tratamentul poate fi consumat şi de copii.

 

Ceai de păpădie

Ceaiul se prepară din flori de păpădie uscate. Nu trebuie decât să le fierbeţi în apă timp de 5 minute, să strecuraţi lichidul şi să îl beţi cald sau rece, după gust.

 

Rădăcinile de păpădie pot preveni cancerul

  • Spălaţi şi tăiaţi rădăcinile de păpădie.
  • Lăsaţi-le la uscat într-un loc răcoros, lipsit de umezeală timp de 3-14 zile.
  • Vă veţi da seama că sunt uscate în momentul în care la o simplă atingere se rup.

 

Cel mai eficient remediu din păpădie se prepară astfel:

  • Aveţi nevoie de 30 de grame de rădăcini de păpădie uscată şi 60 de grame de rădăcini proaspete.
  • Adăugaţi 100 de ml de apă şi un vârf de cuţit de sare.
  • Lăsaţi amestecul să fiarbă, iar apoi lăsaţi să se răcească timp de 20 de minute.
  • La final, strecuraţi şi beţi lichidul.

 

 

(Sursa: jurnalul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments