Fără nunți, botezuri și înmormântări în Coreea de Nord. Toată atenția poporului trebuie să se concentreze pe congresul Partidului Muncii

0
91 views

Coreea de Nord a interzis temporar nunţile şi înmormântările. Decizia a fost luată din motive de securitate odată cu apropierea primului congres al Partidului Muncii din ultimii 36 de ani, care va avea loc pe 6 mai.

 

Congresul Partidului Muncii, aflat la putere, va face bilanţul activităţii Comitetului central și al Comisiei centrale de revizie. Totodată, în cadrul Congresului, se vor dezbate şi aproba hotărâri privind politica partidului, strategia şi tactica acestuia. Agenţia sud-coreeană Yonhap a precizat că acest congres este menit şi să întărească puterea preşedintelui ţării, Kim Jong-Un.

 

Cu ocazia primului astfel de eveniment din ultimii 36 de ani, au fost instituite măsuri speciale de securitate. În capitala Phenian au fost limitate intrările, iar de-a lungul frontierei cu China au fost sporite efectivele de patrulare. Pentru a se evita crearea de aglomeraţii, cetaţenii ţării comuniste au fost îndemnaţi să renunţe la orice activităţi de masă, dar şi la nunţi şi înmormântări.

 

(Sursa: b1.ro)