Alimentele cu ZERO CALORII şi beneficii imense pentru sănătate

0
127

Produse alimentare cu zero calorii sau chiar cu valoare calorică negativă există şi sunt destul de numeroase. Nutriţioniştii explică un fenomen destul de interesant: corpul uman foloseşte o cantitate mai mare sau aproximativ egală de energie pentru a procesa asemenea alimente comparativ cu aportul energetic pe care îl obţine din ele. Iată o noutate bună pentru cei care doresc să-şi păstreze silueta suplă, fără a se înfometa sever.

 

Pentru a obţine rezultate bune în ceea ce priveşte pierderea în greutate, cel mai important lucru este să creăm un deficit de calorii. Când corpul nostru se confruntă cu o insuficienţă de energie, începe să ardă propriile rezerve.

Unele alimente procesate şi dulciurile conţin până la 500-600 kilocalorii per 100 de grame, în timp ce alte produse naturale pot să conţină de 10 ori mai puţin – circa 30-50 de kilocalorii. Am selectat câteva alimente reprezentative din ultima categorie, pe care, de altfel, specialiştii recomandă să le folosim cât mai des în alimentaţie:

 

Ţelina – 16 kcal (100 gr.). Ţelina are o structură relativ densă şi oferă o senzaţie durabilă de saţietate. În plus, ţelina are capacitatea de a echilibra balanţa acido-bazică din corpul uman. În condiţiile unor proporţii egale de natriu şi potasiu în organism, ţelina este capabilă să stimuleze funcţia de secreţie a rinichilor, a intestinului, a pielii şi ficatului.

 

Portocalele – 47 kcal. Pe lângă conţinutul sporit de vitamina C, portocalele sunt bogate în vitaminele grupului B. În plus, portocalele sunt o sursă preţioasă de pectină.

 

Varza – 25 kcal. Varza este renumită pentru proprietăţile sale de a ne proteja împotriva cancerului şi bolilor cardiovasculare. De asemenea, are o valoare calorică scăzută şi poate fi folosită în tot felul de bucate.

 

Sfecla roşie – 43 kcal. Pe lângă conţinutul scăzut de calorii, sfecla este bogată în betalaină – un antioxidant puternic, care există în foarte puţine produse alimentare şi le conferă culoarea vişinie specifică.

 

Lămâia – 29 de kcal. Lămâia conţine multă vitamina C şi o componentă numită citrină, care îmbunătăţeşte absorbţia vitaminei C şi ajută la eliminarea toxinelor. Lămâia poate fi folosita în salate sau la preparatele din peşte.

 

Ciupercile – 30-40 kcal. Toate ciupercile au o valoare calorică scăzută. În plus, ciupercile constituie surse preţioase de proteine, ceea ce nu este caracteristic produselor vegetale.

 

Pepenele roşu – 30 kcal. Deşi pepenele roşi este dulce, conţine foarte puţine calorii. Pepenele roşu este, de asemenea, o sursă importantă de L-citrulină, foarte benefică pentru persoanele cu tulburări ale sistemului cardiovascular. L-citrulină – este un aminoacid necesar pentru formarea oxidului nitric care dilată vasele de sânge. Oxidul nitric este responsabil de reglarea fluxului sanguin şi stabilizarea tensiunii arteriale.

 

Roşiile – 17 kcal. Roşiile sunt cele mai populare produse de pe masa noastră, în orice perioadă a anului. Sunt sărace în calorii şi constituie o sursă bună de licopen – un antioxidant important care îmbunătăţeşte funcţia endoteliului (stratul de celule ce acoperă vasele de sânge). Licopenul creşte, de asemenea, sensibilitatea vaselor de sânge la oxidul nitric, care extinde lumenul vaselor şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin.

Există multe alte legume un conţinut modest de calorii. De exemplu, sparanghelul – 20 kcal, castraveţii – 16 kcal, conopida – 25 kcal, varza de Bruxelles – 43 kcal, morcovul – 43 kcal, broccoli – 34 kcal.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments