De 8 zile o ieseanca face greva foamei in fata Parlamentului pentru ca nu-si poate vedea copiii

0
405

De 8 zile o ieseanca face greva foamei in fata Parlamentului pentru ca nu-si poate vedea copiii. Vasilica Pavel fosta Mihaila, care locuieste in Valea Lupului a intrat de 8 zile greva foamei chiar in fata Parlamentului dupa ce o hotarare judecatoreasca definitiva este incalcata si nu poate sa-si vada cei trei copii.

De 8 zile o ieseanca face greva foamei in fata Parlamentului pentru ca nu-si poate vedea copiii

Femeia parcurge un divorț complicat cu nu mai putin de 23 de termene de judecată și deși are custodia totală a copiilor conform unei sentințe judecătorești definitive, fostul soț îi interzice accesul la ei. Fiecare încercare a mamei de a se apropia de copii este întâmpinată cu chemarea Poliției de către fostul soț.

In una din situatii, femeia a fost incatusata. Polițistul a chemat-o la post, spunându-i că trebuie să îi dea un formular de evaluare a riscului: „Ajunsă acolo, agentul de poliție a început să îmi reproșeze că mi-am bătut joc de el postând pe Facebook și m-a obligat să semnez niște documente al căror conținut nu îl cunoșteam. Am refuzat, am sunat la 112 chiar din camera de la Poliție. Agentul mi-a spus că nu am voie să folosesc telefonul, că nu am voie să sun nici la avocat, nici la 112, m-a imobilizat, mi-a smuls telefonul din mână. Împreună cu colegul său mi-a pus cătușele, mi-au băgat documentele respective sub pulover și m-au ținut încătușată timp de 2 ore, timp în care au fost chemați alți 7 colegi înarmați care m-au supravegheat constant. M-au acuzat că sunt nebună. În acest timp, au umblat în mașina mea. La ora 19.00, au întocmit 4 procese verbale prin care m-au amendat cu amenda maximă în fiecare dintre ele, cu suma totală de 6.000 lei. Au fost amenzi pentru folosirea nepermisă a telefonului, pentru tulburarea activității poliției, pentru apelarea abuzivă la 112 și pentru sesizarea de fapte fictive. Aceste amenzi sunt contestate”, a spus Vasilica Pavel pentru Reporter de Iasi.Într-o măsură disperată, Vasilica a început o grevă a foamei în speranța că autoritățile își vor da seama de situația ei și vor lua măsuri. În timpul procesului de divorț, femeia acuza ca a fost supusă unor presiuni extreme din partea fostului soț, inclusiv schimbarea încuietorilor la uși și alte tactici menite să îi saboteze viața personală și afacerile.

Mai mult, fostul soț a făcut tot posibilul să o împiedice să își vadă copiii, inclusiv folosindu-se de colaborarea cu Poliția pentru a o intimida sau sancționa. Deși Vasilica a obținut hotărâri judecătorești care îi conferă drepturi, acestea au fost adesea ignorate sau contracarate de fostul soț, sprijinit de un sistem care pare să nu îi ofere sprijinul de care are nevoie.

Din păcate, situația sa este una comună pentru mulți părinți care se luptă în procese de divorț dificile și care se confruntă cu obstacole legale și sociale în eforturile lor de a-și proteja și menține relația cu copiii lor.

„De 3 ani de zile, 3 copii cu varsta de 8, 10, 12 ani nu au petrecut nici o zi cu propria mama, desi acestia sunt incredintati exclusiv mamei. Instanta l-a evacuat pe tatal copiilor din locuinta familiei, din cauza relelor tratamente aplicate minorilor. Desi tatal nu are nici macar 5 minute program de vizita copiii sunt exclusiv la el”, sustine Vasilica Pavel in demersul sau.

Femeia descrie pericolul alienării parentale, tehnica de manipulare prin care unul dintre parinte ii indeamna pe copii sa-l urasca pe celalalt parinte.

„Sunt trei ani de când bat la ușa tuturor instituțiilor de la București dar sunt plimbată de la Ana la Caiafa. Am pictat special pentru acest eveniment un tablou, care conturează modul în care acționează sau nu acționează instituțiile statului. Sunt ca moarte, surde și oarbe. Ele nu văd, nu aud! Eu nu sunt singura în această situație. Pentru mine este exagerat de frustrant. Locuim la un kilometru, dar este inadmisibil ca un copil să fie rupt total de celălalt părinte. Divorțul este între adulți, nu între copii. Și autoritățile statului nu respectă drepturile copilului și ale mele ca si cetățean al României”, a povestit Vasilica pentru DC News.

Femeia a depus pana acum 30 plangeri penale in care acuza ca este abuzata si hartuita de fostul sot si institutiile statului. Cazul este unul complex si dificil.

„Este o lacună a legii. Suntem legați de mâini și de picioare. Mă strânge în spate când am un asemenea caz. Dacă minorul refuză să vină cu părintele care are decizia, atunci când merg cu hotărâre judecătorească definitivă, nu pot face nimic. Este sesizată instanța, care decide ca DGASPC să trimită copiii trei luni la psiholog. După trei luni, merg din nou. Dacă și acum copiii refuză, procedura se repetă. Și tot așa, până fac 18 ani. Doar la răpire internațională îl iei pur și simplu. Am avut două cazuri și acolo se aplică executarea fără să fie întrebat minorul. Îl iei în brațe și ai plecat”, a spus Bogdan Tufeanu, executor judecatoresc.

1 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments