Revoluționarea industriei alimentare se face la USV Iași

0
145

Oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de alimentele pe care le consuma motiv pentru care cercetatorii de la Universitatea Stiintele Vietii Iasi impreuna cu studentii cauta cele mai bune alternative. Burger cu făină de linte sau muşchiuleţ de porc cu adaos de ulei de cătină sunt cateva dintre retetele pe care studentii de la Facultatea de Agricultura, Departamentul Tehnologii Alimentare le vor prezenta in cadrul temelor de licenta. Tinerii spera ca pe viitor produsele lor sa fie recunoscute si apreciate de consumatorii de alimente sanatoase.

Reinventarea industriei fast food, in care mai toate alimentele prezinta aditivi si conservanti este o necesitate, spune Bianca Pavel, studenta la USV Iasi. Tanara a pregatit o reteta inedita de burger de vita cu faina de linte, un produs a carui calitate a fost imbunatatita prin adaugarea acestei legume.

Bianca Pavel, studenta

„Am ales sa adaug faina de linte ina cesti burgeri deoarece lintea are un efect antioxidant deci se prelunge durata de valabilitate al produsului si lintea fiind o cereala are deja fribre. Deci poate imbunatati textura burgerului. Acest burger este din pulpa de vita fiind o materie carnata de calitatea I dar avem si burger din rasol fiind o materie carnata de calitatea a III-a am vrut sa vedem diferenta de calitati de la un burger la altul”.

Carnea de pui poate fi consumata sub diferite forme si arome. Ana a pregatit pentru lucrarea sa de licenta o reteta delicioasa cu spanac.

Ana Belecci, studenta

„Au fost fabricate patru rulade din pui cu spanac si cu organe comestibile: ficat si inimi. Doua din aceste rulade sunt din piept de pui si si celelalte doua din pulpa de pui dezosata. Scopulmeu a fost de a imbogati o carne de pui, saraca in fier cu aceste elemente esentiale unei diete sanatoase, din doua surse: vegetala si animala. De asemenea, a fost urmarita acceptabilitatea consumatorilor”.

Temele de cercetare ale studentilor sunt extrem de utile celor care lucreaza in industria alimentara.

Marius Ciobanu, cadru didactic Departamentul Tehnologii Alimentare, USV Iasi

„Am venit cu o solutie a antioxidantilor care pot urmari comportamentul unor produse pe care noi am incercat sa le realizam.  Mai mult decat atat, prin imbunatatirea unor caracteristici nutritionale prin alimentele pe care le -am realizat am aratat ca, din punct de vedere nutritiv si industrie se pot realiza produse pentru a fi optime pentru consumatori, nu pentru a urmari profit sau eficienta economica”.

Avand in vedere toate aceste elemente, produsele prezentate de catre studentii de la USV Iasi au toate sansele sa fie prezente in magazine sau in meniurile restaurantelor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments