Duduienii și clanul Sportivilor rămân fără mașinile furate din străinătate. 50 de percheziții

0
155

Clanul Duduianu anunțase că a terminat cu ilegalitățile și se ocupă cu afaceri curate, precum vânzarea de mașini aduse din străinătate. Polițiștii au făcut însă zeci de percheziții în căutarea membrilor unor rețele care furau autoturisme de lux din vestul Europei.

Printre cei vizați sunt și interlopi cunoscuți precum Cornel Schuster, zis Buburuză, din clanul Sportivilor și Amar Duduianu.

Mașinile furate din străinătate erau aduse în România cu acte false. Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupărilor să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă cu ate în regulă, spun anchetatorii.

”Eu, familia mea, frățiorii meu, suntem bine toți și mulțumim lui Dumnezeu pentru tot și dacă ne mai dă, avem putere să le ducem. Dumnezeu nu dă necazuri oamenilor slabi, le dă ăstora care pot să ducă.(…) Problemele astea ale vieții îți dau putere să mergi mai departe. Eu, unul, mă simt mai puternic ca niciodată acum. Am fost și suntem puternici, eu și familia mea”, susținea Elvis Pian, fratele lui Emi Pian nu cu mult timp în urmă.

Duduienii au decis după moartea lui Emi și au decis să aibă grijă în privința afacerilor pe care le au, pentru că au intrat în vizorul Poliției. Principala afacere a familiei a rămas astfel, vânzarea mașinilor aduse din vestul Europei.
Duduienii și clanul Sportivilor râmân fără mașinile furate din străinătate

Polițiștii de la Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments