’Șaramet trei mandate’ continuă dezastrul la Socola. “Arătură de primăvară” de 100.000 euro, în loc de sistem de apă potabilă

0
1695

Institutului de Psihiatrie Socola a semnat anul trecut, cu o firmă fantomă din siajul conducerii, un contract de 100.000 euro pentru schimbarea branșamentelor la rețeaua de apă potabilă. Termenul de finalizare a lucrării era 13 decembrie 2020, dar șantierul nu a fost închis nici până la acest moment. Porțiuni extinse din incinta unității medicale sunt brăzdate de șanțuri abandonate în care nici până acum nu au fost introduse conductele pentru branșament. Abandonul lucrării este pus de  angajați pe seama faptului că banii pentru această lucrare au fost deturnați de conducerea spitalului

În urma unei decizii de la nivelul Ministerului Sănătății, Bogdan Șaramet va rămâne managerul Institutului de Psihiatrie Socola. Mandatul acestuia a fost prelungit pentru încă trei luni, conform deciziei ministerului. Un trimestru în care Șaramet va rămâne fidel principiilor sale de viață, total neortodoxe, de a lăsa dezastru pe unde trece. Una dintre investițiile mai puțin cunoscute ale acestui vremelnic manager, brăzdează și acum curtea Spitalului Socola. Pentru tranșeele săpate în curtea spitalului, Ministerul Sănătății a plătit 100.000 de euro, iar termenul de finalizare trebuia să fie 13 decembrie.

Țevile datează undeva de prin anii 80. Nu avem o evidență clară când au fost puse. Era o investiție necesară Institutului de Psihiatrie Socola, având în vedere calitatea apei potabile care era testată în mod regulat și apăreau anumite modificări care puteau pune în pericol viața pacienților noștri. O investitie care va deservi Institutul de Psihiatrie Socola și aici vorbesc de sediul central, pentru că noi mai avem și două sectii exterioare. Ca număr de clădiri, sunt undeva la 14, dar nu toate sunt destinate pacienților. O bună parte dintre ele sunt arondate părții administrative și tehnice din cadrul institutului”, declara Bogdan Șaramet cu puțin timp înainte de termenul limită de finalizare a lucrării.

Șantier arheologic în loc de lucrare finalizată în decembrie 2020

Reporterii 7Est s-au deplasat săptămâna trecută la Institutul de Psihatrie Socola pentru a vedea la fața locului dacă de astă data a fost dus la bun sfârșit măcar acest proiect, iar imaginea cu care au fost întâmpinați nu aduce nici pe departe cu ceea ce trebuia să existe, conform vorbelor mincinoase ale managerului. Practic, la aproape 3 luni de la expirarea termenului de finalizare a lucrării, pe porțiuni extinse se puteau observa mormane de pământ care au fost aruncate peste racorduri, fără nicio tasare, nemaivorbind de aducerea la starea inițială a trotuarelor sau platformelor betonate care au fost decapate pentru a face front de lucru. Mai mult, pe porțiuni însemnate din curtea spitalului încă se pot observa șanțuri adânci, neacoperite, semn că  pe acolo de abia acum înainte urmează să fie introduse țevile pentru branșamentul de apă potabilă.

Managerul, în cârdășie cu șeful managementului calității, Radu Ignat, juristul Corneliu Prepeliță, președintele CA-ului Șerban Turliuc și directorul economic Alina Aștefănoae au furat banii. Asta spune și fila de buget din 4 decembrie 2020 în care erau prevăzuți banii și bugetul pe 2020 al Institutului unde apare lucrarea finalizată si plătită de către Ministerul Sanatatii unei firme fantomă care și-a bătut joc de Institutul de Psihiatrie Socola. Tot grupul infracțional de la Socola care a pus umărul la devalizarea institutului și la uciderea cu sânge rece a unor oameni care au pus suflet pentru Institut si au fost mătrășiți prin decizii ilegale, au fost hărțuiti prin decizii abuzive, au fost făcuti la psihic prin amenințări repetate cu procuratura reprezentata de fostul procuror Emilian Eva, consilierul lui Bogdan Șaramet, trebuie să plătească”, susțin surse din cadrul spitalului.

Tun financiar blocat de firma de casă a Gabrielei Firea

Dacă ițele acestei investiții nu sunt lămurite pe deplin, dar efectele catastrofale ale “lucrului bine făcut” sunt cât se poate de vizibile, cert că unitatea medicală a trecut razant pe lângă un alt pericol care viza devalizarea propriilor fonduri. Astfel, licitația pusă la cale de Șaramet și clica sa, pentru achiziția de medicamente în valoare de  1,4 milioane de euro, sumă care depășește cu peste 150% fondurile alocate în ultimii 2 ani, a fost blocată. Licitația a fost contestată în urmă cu două săptămâni de firma Best Achizitii SRL – Ilfov. Această societate comercială care a reușit să contracareze accesul altor firme căpușă la banii spitalului, este firma care a fost prinsă la mijloc între declarațiile premierului Ludovic Orban și primarului Gabriela Firea, acuzată că blochează achiziții prin contestații și că este abonată ba la banii de Guvern, ba la cei veniți din Primăria Capitalei. Peste jumătate din banii publici au venit la Best Achiziții de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. În spatele proprietarilor am identificat conexiuni cu personaje politice controversate din mai multe partide. Best Achiziții a fost înființată în 2013 de Neagu Mihaela Elena și de Dobre Antonio Marius, într-o hală de pe Șoseaua Alexandriei din Bragadiru, cu scopul de a oferi consultanță pentru afaceri și management. În luna martie, după apariția coronavirusului în România, Best Achiziții a profitat de oportunitate și a mai adăugat încă un obiect de activitate: comerțul produselor farmaceutice și al articolelor medicale. În momentul de față, societatea este condusă în acte de Cristescu Alexandru Vlad Mihai, dar administrată tot de Neagu Mihaela.

3.8 5 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments