De ce dispar postările și pozele puse de români pe Facebook (23 august 2018)

0
325 views

Facebook a avut probleme pe 23 august. Cele mai mari plângeri ale utilizatorilor au fost că postările sau pozele publicate le sunt raportate ca spam.

Cei mai mulți români care au avut probleme pe 23 august din cauza Facebook au presupus că e vorba de-o raportare în masă din partea altora. Încă nu e cazul. Conform informațiilor disponibile la ora publicării acestui articol e vorba de-o problemă a rețelei sociale. Nu sunt doar utilizatori din România afectați.

Acest bug al Facebook a afectat numeroși utilizatori de-a lungul zilei de 23 august. Problema cu rețeaua socială a afectat atât pagini, cât și conturi. Cel mai des, mesajul a fost scos de pe Timeline pe motiv că ar fi fost spam. Pe site-ul Down Detector au fost raportate probleme de tipul acesta în ultimele 24 de ore. Totuși, la ora publicării acestui articol, cele mai multe probleme par să fi fost rezolvate.

Unii dintre utilizatori au reușit să încarce poze fără probleme odată ce au oprit extensia de browser care blochează reclame. Alții s-au plâns că până și link-urile distribuite au fost eliminate.

O problemă ceva mai mare a fost cu poza de thumbnail pe care o vezi atribuită articolelor distribuite pe Facebook. Câteva pagini au fost afectate de asta și cele mai multe posturi nu erau ilustrate cu nimic.

Cele mai afectate țări au fost din Europa, în special în Vest. E de așteptat să vedem un punct de vedere al Facebook în următoarele zile prin care să explice ce s-a întâmplat. Cel mai probabil a fost vorba de-o implementare de algoritm nou sau de-o actualizare menită să schimbe modul în care sunt afișate subiectele în News Feed.

Un caz ceva mai grav pentru români a fost la începutul lunii august, când erau blocați oameni care dădeau rating paginii Poliției Române. Atunci, Facebook a spus că au fost blocați, pentru că era o măsură de siguranță, nicidecum vreo raportare terță a profilurilor. De asemenea, un bug mai problematic a făcut ca unele postări să reapară în feed. Asta a fost în aprilie.

Sursa : https://playtech.ro/2018/postari-poze-disparute-facebook/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here