Calendarul înscrierii în învățământul liceal. Aproape 5.700 de locuri în clasa a IX-a, la Iași. Vezi când se face repartizarea computerizată

0
124

În perioada imediat următoare sunt programate etape importante în vederea constituirii colectivelor de clasa a IX-a pentru anul școlar 2016-2017.

 

Astfel, în intervalul 8-12 iulie 2016 absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, împreună cu diriginţii, completează opţiunile în fişele de înscriere. Recomandăm părinţilor şi elevilor să completeze un număr suficient de opţiuni, după o analiză atentă, realistă, corelată cu lista nominală a candidaților în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. De asemenea, informații utile se găsesc în broșura editată de I.S.J. Iași în atenția absolvenților de clasa a VIII-a, ce poate fi accesata și pe site-ul web al I.S.J. Iași : http://isjiasi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1757:admiterea-in-invmantul-liceal-i-invmantul-profesional-de-stat-2016&catid=53:admitere&Itemid=114

 

În intervalul 9-13 iulie 2016 fişele de înscriere trebuie validate, ceea ce înseamnă că după introducerea opțiunilor în format electronic de către informaticieni, părinții și elevii verifică dacă nu există erori sau omisiuni și dacă opțiunile exprimate inițial pe fișă se regăsesc întocmai în format electronic.

 

În data de 12 iulie 2016, la ora 11.00, comisia județeană de admitere asigură repartizarea candidaţilor romi care au depus cereri până la data menţionată mai sus, pe locurile speciale pentru romi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în baza opţiunilor exprimate de candidaţi. Repartizarea se face în şedinţă publică la sediul I.S.J. Iaşi.

 

Începând cu ziua de 11 iulie, o comisie mixtă M.E.N.C.Ș.-M.A.E. va asigura înscrierea elevilor din Republica Moldova pe locurile dedicate, astfel : 11-12 iulie – Cahul, 13-14 iulie – Chișinău și 15-16 iulie – Bălți. La nivel național sunt 800 de locuri cu bursă. Cuantumul bursei este de 65 euro.

 

În ziua de 19 iulie 2016 este programată repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

 

În intervalul 21-29 iulie 2016, candidații își depun dosarul de înscriere la unitatea de învățământ la care au fost repartizaţi. Dosarele de înscriere cuprind, pe lângă actele de studii în original: cererea de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale) și fişa medicală.

 

Candidaţii care, în perioada menţionată mai sus, nu îşi depun dosarele de înscriere se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia judeţeană de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană, pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

 

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi – din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii – vor fi repartizaţi, pe locurile rămase libere, în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

 

La nivelul județului Iași există un număr de 5.684 locuri în clasa a IX-a pentru absolvenții claselor a VIII-a, din care 2.660 pentru învățământ teoretic, 560 pentru învățământ vocațional și 2.464 pentru învățământ tehnologic.

 

Începând de astăzi, 8 iulie, și până la data de 13 iulie, în intervalul orar 9,00-16,00, la sediul I.S.J. Iași funcționează o Comisie de admitere pentru candidații care provin din alte județe. Aceștia își pot completa fișa de opțiuni consiliați de membrii comisiei.

 

„Admiterea în clasa a IX-a este un moment decisiv de opțiune, de analiză și autoanaliză, pentru că prin școală, prin liceul ales se deschid drumuri spre cunoaștere, împlinirea unor aptitudini, formare profesonală.

 

Evaluarea corectă a șanselor, completarea unui număr suficient de opțiuni, echilibrul în selecție între dorință, aspirație și pregătire pe de o parte și medie, aptitudini pe de altă parte – toate acestea sunt condiții esențiale pentru alegerea drumului adecvat de studiu și împlinire profesională.”, a declarat prof. Dr. Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General, I.S.J. Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments