Sătenii din Pungeşti au ieşit în stradă ca la Răscoală. Chevron a început instalarea primei sonde de explorare a gazelor de şist

0
32 views

Chevron s-a pus pe treabã la Pungeşti. Dis de dimineaţă, lucrãtori ai companiilor implicate, Chevron, Dafora, MIF SĂ Târgu Mureş, firma care va executa lucrãrile de infrastructurã, ori SGG, firma de pazã, au fost prezenţi pe perimetrul de la Siliştea, acolo unde vor fi amplasate primele sonde de explorare a gazelor de şist.

 

Imediat, sãtenii din Siliştea şi Armãşoaia au sãrit pentru a protesta împotriva acestei iniţiative, în scurt timp stârngându-se peste 300 de persoane care protestau împotriva exploatãrii gazelor de şist la ei în comunã. Ulterior, acestora li s-au alãturat protestatari din Bârlad, Iaşi sau Galaţi, care nu sunt de acord cu metoda fracţionării hidraulice pentru extragerea gazelor de şist, arată Vremea Nouă din Vaslui.

 

În timp ce sute de persoane protestau, chiar în dreptul perimetrului împotriva deciziei luate de guvernanţi, de a permite explorarea gazelor de şist, reprezentanţii şi lucrãtorii companiilor implicate în aceastã operaţiune, şi-au vãzut liniştiţi de treabã. În tot acest timp, utilajele erau în poziţia de aşteptare, undeva la marginea judeţului, pregãtite pentru a intra în acţiune odatã cu plecarea protestatarilor.

 

 

În ediţia tipărită de luni, 14 octombrie, dar şi pe site, 7EST a prezentat pe larg dedesubturile afacerilor pe care autorităţile din Pungeşti le-au făcut cu Chevron, dar şi opinia sătenilor în privinţa exploatării gazelor de şist în comuna lor.

 

(Sursa: vrn.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here