Începând de duminică după-amiază, de la ora 15:00, și până în dimineața de luni, în Dispeceratul comun ISU-SAJ Suceava au fost recepționate 259 de apeluri de la populație, pe numărul unic de urgență 112. Mai bine de jumătate din apeluri, respectiv, 137, au fost înregistrate în zona orașului Broșteni (și localitățile limitrofe Dârmoxa, Neagra, Holda, Holdița și Cotârgași), fiind urmat de zona Stulpicani (30 apeluri), Gura Humorului (23 de apeluri), Ostra (20 de apeluri) și altele.
Printre consecințe, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase au fost avariate / distruse două poduri rutiere în localitățile Frasin și Doroteia. De asemenea, DN 177A s-a surpat între localitățile Ostra și Stulpicani, devenind impracticabil, iar porțiuni din DN17B au fost acoperite de aluviuni sau arbori căzuți.
În ceea ce privește intervențiile de salvare, în zona Broșteni au fost evacuate și salvate 33 de persoane, iar din zona Ostra, au fost evacuate și duse în zone de siguranță alte 8 persoane, printre care și doi copii.
La intervențiile din județul Suceava au participat, în total, peste 120 de cadre militare, cu 45 mijloace tehnice din cadrul ISU Suceava, cărora li s-au alăturat 8 cadre militare și 9 mijloace tehnice de la ISU Neamț și ISU Bistrița.
Pe timpul nopții, misiunea principală a fost cea de salvare și evacuare a persoanelor, precum și de minimizare a pagubelor. Odată cu zorii zilei, se vor începe misiunile de monitorizare în zonele izolate, în care accesul a fost imposibil din cauza viiturilor periculoase, care puneau în pericol integritatea salvatorilor.
În continuare, forțele de intervenție acționează în teren pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, evacuarea apei din gospodării, degajarea căilor de acces și limitarea efectelor negative produse de inundații. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava monitorizează permanent evoluția fenomenelor și asigură coordonarea tuturor structurilor implicate în gestionarea situației.
Din nefericire, pe timpul misiunilor de monitorizare a zonelor afectate, forțele de intervenție au identificat trupul unei persoane, în albia pârâului Neagra, în zona Broșteni. Debitul apei este foarte crescut, iar echipajele vor interveni pentru accesul la victimă și evacuarea ei.
Pompierii militari sunt angrenați în misiuni specifice, în zona unității administrativ-teritoriale Broșteni, care a fost cea mai afectată de inundații.
Cu accesorii specifice, salvatorii intervin în continuare pentru evacuarea persoanelor rămase izolate în urma viiturilor și a scurgerilor de pe versanți. Deși debitul apelor este în scădere, nivelul acestora rămâne ridicat, iar curenții puternici îngreunează desfășurarea misiunilor de intervenție.
Până în acest moment au fost evacuate peste 20 de persoane, adulți și copii, care au fost aduse în zone de siguranță.