Restaurantul Fenice Palas Iasi îmbină cu succes bucătăriile de pe coasta mediteraneană, specificul restaurantului putând fi observat de la început, prin decorul ce contureaza o atmosfera aparte.
Bucătăria mediteraneană este cunoscută și apreciată în întreaga lume pentru bogăția și rafinamentul ei. Arta culinară își are rădăcinile în bucătăria libaneză, franceză și italiană. Aceasta îmbină subtilitatea bucătăriilor europene cu ingrediente exotice din Orientul Mijlociu.
Ingredientele de bază
Mâncarea are la bază carnea de vită, oaie, pui și pește. Ea include o abundență de fibre, fructe, legume, ulei de măsline și sosuri specifice. Autenticitatea savorilor libaneze și mediteraneene sunt garantate de bucătari care și-au însușit arta gătitului care îmbină bucătaria libaneză cu cea mediteraneană. Restaurantul Fenice Palas este cel mai mare din România pe acest specific care îmbină cu succes bucătăria de pe coasta mediteraneană. Meniul cuprinde o varietate de`MEZZE`, feluri principale asezonate cu plante și condimente exotice precum și deserturi delicioase.
Situat in inima Iașului, restaurantul Fenice Palas oferă clienților săi o masă rafinată într-o atmosferă selectă, servirea fiind făcuta de personalul calificat. Meniul cu specific mediteranean înglobează bucătăriile libaneze, frantuzești și italiene, pentru a oferi clienților cea mai rafinată mâncare posibilă, delicatese precum fazanul sau pulpa de caprioară fiind nelipsite.
Localul dispune de aproximativ 120 locuri în sala principală, plus încă 50 în salonul de nefumători. De asemenea, la etaj este poziționată cafeneaua, cu o capacitate de 60 de locuri, având vedere spre sala principală și mai ales către grădina Palas. Este locul perfect de a savura o băutura sau de a fuma o narghila.
Terasa de la cel de-al doilea nivel, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri la mese, este cea mai mare de acest fel din Iași, priveliștea fiind una deosebită, întregul complex Palas putând fi admirat în acest fel. Terasa este una somptuasă, deoarece este de fapt, o grădina suspendată.
„MANSAF” – mâncarea națională a Iordaniei
Astăzi vă prezentăm o rețetă pe care o puteți face și acasă. Un fel de mâncare nelipsită de pe mesele Iordaniei.
“Mansaf “ conține carne de miel fiartă în supă de iaurt solid de capră – “jameed”. Carnea se servește pe o farfurie acoperită cu pâine foarte subtire, unde se adaugă orezul fiert. Pentru un gust autentic se adaugă semințele prăjite de migdale și pin, dar și frunză de pătrunjel.
INGREDIENTE
- 2 kg carne de miel
- 2 bulgări de iaurt uscat de capră ”jameed”
- 2 pâini “ shrak”
- 1 ceapă
- 3 căni de orez
- sare
- 1 cană de semințe de migdale
- 1 cană de semințe de pin”snobar”
- 2 lingurițe condiment pentru “mansaf
- 3 lingurițe curcuma
- 3 linguri ulei vegetal
Mod de preparare
Carnea de miel se spala si se puna la fiert cu o ceapa,o lingurita de sare si 2 lingurite de condiment pentru mansaf. Se fierbe in cratita de fiert sub presiune circa o ora.
Intre timp se mixeaza intr-un robot de bucatarie jameedul si se strecoara, apoi se pune la fiert cu 1 lingurita de curcuma cca ½ de ora; se adauga carnea de miel cu apa in care a fiert si se mai lasa sa fiarba 15 minute.
Intr-o tigaie antiaderenta se prajesc semintele de migdale si de pin; se scot intr-un bol.
Orezul se opareste si se spala bine , apoi se adauga in uleiul in care am prajit semintele de migdale si pin
Se lasa la foc mic cca 5 minute , apoi se adauga cele 4 cani de apa , 2 lingurite de sare si 2 lingurite de curcuma; cand incepe sa fiarba se reduce focul la minim, se acopera si se fierbe 25 de minute.
Pe o tava punem painea “shrak”; se toarna o cana din supa de iaurt, apoi se pune orezul fiert.
Deasupra orezului se aseaza carnea de miel; se presara cu semintele de migdale si pin prajite si frunza de patrunjel verde tocata.