VIDEO. Imagine impresionantă cu șirul de pelerini de la Iași, surprinsă din elicopterul MAI

0
33 views
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/X7bbehhsMKQ?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Un elicopter al Jandarmeriei Române a survolat ore în şir zona din preajma Mitropoliei Iaşi unde oamenii s-au aşezat la rând pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Imaginile suprinse de la bordul elicopterului arată un şir impresionant de oameni aşezaţi la rând cu cinci kilometri înainte de intrarea în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Fiecare pelerin are de aşteptat cel puţin 15 ore pentru a putea trece prin faţa raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

 

La rând aşteapta în permanenţă în jur de 30.000 de oameni. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, prin faţa raclei au trecut până astăzi, 14 octombrie, în jur de 140.000 de oameni.

 

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva este sărbătorit astăzi, 14 octombrie. Cu această ocazie, are loc o slujbă religioasă la care sunt aşteptaţi să participe câteva zeci de mii de oameni. Liturghia este oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane, începând cu ora 9.00, de un sobor format din 23 de preoţi, avându-l în frunte pe Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 

Imediat după slujbă, în jurul orei 13.00, credincioşii vor lua parte la Masa Pelerinilor, unde vor fi servite 65.000 de sarmale gătite de angajaţi ai Primăriei Iaşi şi ai instituţiilor din subordine.

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here