Tablouri de patrimoniu, furate și ascunse într-o garsonieră

0
32 views

Două tablouri care ar face parte din patrimoniul cultural, furate cel mai probabil dintr-o colecție particulară sau de la expoziții, au fost confiscate de polițiști în urma unei percheziții care a avut loc în cartierul sucevean Burdujeni.

 

Cele două picturi au fost descoperite într-o garsonieră, iar persoana care le deținea, un bărbat în vârstă de 32 de ani, stătea în chirie.  

 

 „Din activitățile investigativ-operative și de cercetare penală realizate a rezultat că, începând cu luna iunie, acesta a început să realizeze demersuri în vederea comercializării a două tablouri (picturi), unul pictat de Nicolae Tonitza, existând suspiciunea rezonabilă că bunurile sunt susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Ionuț Epureanu, citat de Monitorul de Suceava.  

 

În timpul anchetei, polițiștii au reușit să ajungă destul de ușor la tablouri. Proprietarul garsonierei în care stătea în chirie suspectul încerca să vândă imobilul, polițiștii s-au dat drept cumpărători și așa au văzut cele două tablouri, care erau expuse pe perete. Mai mult, chiriașul a intrat în vorbă cu presupușii cumpărători ai garsonierei și le-a propus să ia și tablourile, urmând să stabilească și un preț.  

 

(Sursa: monitorulsv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here