Supraviețuiește mai mult decât RASA UMANĂ. Britanicii au creat CD-ul INDESTRUCTIBIL

0
57 views

Este ceva din straturi de sticlă nanostructurate. Poate rezista la temperaturi de până la 1000°C, ceea ce îl face, practic, indestructibil!

 

Britanicii au creat CD-ul care va supravieţui mai mult decât rasa umană. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Southampton au creat un nou suport pentru stocarea informaţiilor, un suport creat din straturi de sticlă nanostructurate, după cum notează şi yoda.ro.

 

Un milion de ani

„Discul poate rezista la temperaturi de până la 1000°C, ceea ce îl face, practic, indestructibil”, spun cercetătorii. „Cristalul de memorie Superman”, aşa cum i-au spus oamenii de ştiinţă ar putea schimba total felul în care stocăm informaţia. Un singur disc ar avea 360 de terabiţi de spaţiu, o capacitate impresionantă: datele înregistrate pe un astfel de disc rezistă timp de un milion de ani.

 

„E palpitant să te gândeşti că am creat primul document care cel mai probabil că va supravieţui mai mult decât rasa umană”, a declarat cercetătorul Peter Kazansky.

 

Informaţia este gravată în trei straturi de „nanopuncte”, separate de spaţii minuscule. Nanostructurile care se asamblează singure schimbă felul în care lumina trece prin sticlă, modificând polarizarea luminii într-un mod care poate fi apoi citită folosind un microscop optic şi un polarizator asemănător ochelarilor de soare polarizaţi care există acum în magazine.

 

(Sursa: evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here