Super-alianţă sindicală. 9 organizaţii din Sănătate s-au coalizat, astăzi, la Iaşi. GUVERNUL ARE O PROBLEMĂ! (VIDEO)

0
20 views

Nouă organizaţii din Sănătate au pus bazele unei Coaliţii la Iaşi pentru a organiza mişcările de protest anunţate deja şi pentru ca acţiunile revendicative să aibă mai multă forţă la nivel central. Reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti şi Farmacişti, alături de Camera Medicilor şi de Federaţia Sanitas au semnat doleanţele comune pe care le au şi pentru care sunt dispuşi să iasă în stradă. Prima pichetare va avea loc miercuri, la sediul Ministerului Sănătăţii. 

 

Principalele revendicări ale membrilor Coaliţiei din sistemul sanitar care s-a infiinţat astăzi la Iaşi se referă la creşterea bugetului alocat unităţilor medicale, dar şi majorarea salariilor.

 

„Este o coaliţie pentru a construi şi nu pentru a distruge, este o colaiţie nu împotriva cuiva, ci pentru ceva. Este o coaliţie pentru un sistem de sănătate performant care să aibă în realitate pacientul în centrul acestui sistem şi profesioniştii în relaţia cu pacienţii”, a declarat, pentru Digi 24, Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

 

„Suntem de acord cu propunerea ministrului Sănătăţii de a regândi un pic sistemul spitalicesc, dar nu să-l transformăm în SRL-uri sau Regii Autonome pentru că din experienţă vă spunem că tot ce a însemnat externalizare sau privatizare nu a produs rezultate benefice populaţiei”, a spus Marius Sepi, prim-vicepreşedinte Federaţia SANITAS.

 

Şi medicii rezidenţi care aşteaptă de ceva vreme ca promisiunea cu privire la dublarea salariilor să şi fie pusă în practică îşi doresc o mai bună organizare a sistemului sanitar.

 

„Am cerut o pregătire care să se poată realiza nu numai în centrele universitare, unde în anumite specialităţi şi în anumite clinici există o supraaglomerare de rezidenţi. Aceştia ar trebui distribuiţi şi în teritoriu, în alte centre unde se pot pregăti şi pot fi instruiţi. Evident, aceste centre ar trebui să fie acreditate,” a spus George Grădinariu, reprezentant al medicilor rezidenţi.

Dacă nu vor găsi înţelege la Guvern, reprezentanţii din Sănătate sunt dispuşi să respecte calendarul de proteste anunţat. Prima pichetare va avea loc miercuri, la Ministerul Sănătăţii. Coaliţia de la Iaşi are aproximativ 13.000 de membri, iar la nivel naţional depăşeşte 200.000.

(Sursa: digi24.ro)

 

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/09_sep/13/Coalitie in sanatate.flv

{/flvremote}

 

(Sursa: iasitvlife.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here