Probleme pentru afaceriștii din Iași: și-au scos terenurile la vânzare

0
188 views

Oamenii de afaceri ieşeni Gheorghe Cheşcu, proprietarul lanţului de magazine Flux, şi Constantin Rădeanu, patronul Egros, au scos la vânzare mai multe terenuri deţinute împreună în judeţul Botoşani. Un teren pentru care au primit deja avizul final de vânzare este în comuna Truşeşti, judeţul Botoşani, anunță „Evenimentul”.

 

Amplasamentul de peste 52,6 hectare este deţinut în parte atât de familiile celor doi oameni de afaceri din Iaşi, cât şi de cea a lui Constantin Bucur, din Bucureşti. Terenul a fost cumpărat în noiembrie 2014 de firma Zoveg SRL, din Truşeşti, Botoşani, iar preţul de vânzare a fost, potrivit documentelor oficiale, 372.411 lei. Societatea are ca domeniul de activitate – fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor. Potrivit ultimelor date înregistrate la Ministerul Finanţelor, firma a avut o cifră de afaceri în 2013 de peste jumătate de milion de lei, iar profitul nu a depăşit 23.500 de lei.

 

Cele trei familii, Bucur, Rădeanu, Cheşcu, alături de un alt proprietar, au mai scos la vânzare în decembrie 2014 , alte 14 amplasamente situate în comuna botoşăneană Hăneşti. Suprafeţele terenurilor variază de la 0,20 hectare până la 15,35 hectare, iar în total ajung la aproape 52 de ha. Valoarea însumată a celor 14 amplasamente depăşeşte 339.000 lei, potrivit preţurilor solicitate de proprietari.

 

Gheorghe Cheșcu, patronul FLUX

Tot la mijlocul lunii trecute, Constantin Rădeanu şi Gheorghe Cheşcu au mai anunţat că vor valorifica patru terenuri din comuna Mihălăşeni, Botoşani, pe care le deţin împreună. Amplasamentele au suprafeţe mai mari, respectiv 7,21 ha, 7,64 ha, 12,75 ha şi 19,73 ha, iar suma solicitată pentru cele patru terenuri, care reprezintă în mare parte păşuni, ajunge la aproximativ 300.000 de lei.

 

Citește și Haiducul Cheşcu face ce vrea în Iaşi: o ilegalitate de 5.000 de metri pătraţi. Patronul de la Flux, crede că legile sunt doar pentru prostime

 

„Pentru aceste terenuri există deja precontracte de vânzare. Am decis să vând terenurile, ce să mai aştept? Nu ştiu dacă cei care au cumpărat terenurile sunt firme cu acţionari străini pentru că nu m-am ocupat personal de aceste tranzacţii“, a declarat omul de afaceri Gheorghe Cheşcu. Acesta a mai menţionat că, deocamdată, nu va mai scoate la vânzare şi alte suprafeţe de teren.

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here