Proștii proștilor

Statele Unite vin, de câteva ori pe an, prin ambasadorii lor, și ne ceartă în public. Șterg pe jos cu noi și ne dau indicații. Din corupți nu ne mai scot. Dar tot ei, pe șestache, sug miliarde de euro, plecând de la Bechtel și până la contractele de înzestrare cu armament și tehnică militară. Germania, Austria, Franța și Olanda fac același lucru cu noi de când am început balul cu preaderarea la UE. Toți ne vorbesc de respectarea drepturilor omului, dar ei sunt cei care au creat acest sistem neosecurist care se cheamă astăzi DNA-SRI. Toți ne vorbesc de corupție, dar firmele lor pârjolesc statul român, în fiecare an, de miliarde de euro. Am înțeles. Ăia de ne conduc pe noi de 25 de ani acceptă să stea capră la jupânii ăi mai mari, ca să poată și ei, la rândul lor, să ne pună pe noi capră pentru milioanele de euro care le fură. Toți ne iau de proști. Ai noștri, care ne conduc, sunt proștii jupânilor, iar noi, ăi mai mici, suntem proștii proștilor. Așa-i în politică, am înțeles!

Dar cu fotbalul ce-ați avut fraților?

Fanfaronii care conduc fotbalul românesc ne-au pricopsit cu un antrenor neamț expirat și paralel cu realitatea. Ca și în povestea cu politica, afacerile și corupția, a ajuns și acest neica nimeni să-și bată joc de noi. Schema e la indigo: vine Strabag, Bechtel, Straco, Astaldi sau alte companii de gen și îți iau câteva miliarde de euro pentru autostrăzi dar noi nu avem nici măcar 100 km de autostradă și tot ei cu gura mare că noi suntem niște proști și niște corupți. Iar cei care ne conduc pleacă-capul și tac din gură. Așa și la fotbal: vine nimeni ăsta din Germania, ne ia vreo 2 milioane de euro, jucăm mai prost decât o divizionară B și tot el cu gura mare că noi suntem niște fraieri cu pretenții. Iar conducerea FRF, pe modelul politicienilor, tace mâlc. Fotbalul, sau sportul în general, era zona în care în căcaturile politice nu ajunseseră și oamenii se refulau, se relaxau și se simțeau bine. Am ajuns, astăzi, să fim lipsiți și de această oază, să înghițim același rahat ca cel care ni-l livrează politicienii și guvernanții zi de zi. Astăzi, până și maimuțoii care conduc Federația Română de Fotbal ne-au pus capră. N-au pic de răspundere și pic de demnitate. Ne râd în nas de mână cu drogatul cu patalama pe care l-au pus antrenor.  Am ajuns să fim proștii proștilor în fiecare secundă.

Rareș Neamțu

Comentarii

There are 1 comments

  1. Nu avem doar antrenor neamt, avem si președinte neamt! Pe langa asta, cred ca autocritica asta pe care o face presa ne-a transformat intr-un popor de complexati, din acest motiv privim tot ce vine din afara ca bun si tot ce e românesc, -rau.

    Reply

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *