Animalele sălbatice de la maternitatea ” Cuza-Vodă “

– despre nişte animale în halat alb, un dobitoc în costum şi oamenii trataţi mai rău ca vitele, în Romînia medievală a anului 2017 –

 

Cînd în ograda unui ţăran fată o oaie, o vacă, o iapă sau alt animal domestic, omul are grijă ca vietatea lui să aibă condiţii cît mai bune : să nu stea în frig ori în ploaie, să aibă curăţenie în grajd. Şi ajută, cum ştie el mai bine, pentru ca animalul adult să treacă mai uşor peste acele momente, iar puiul să aibă o mamă care să poată, cît mai repede, să-l hrănească şi să-l îngrijească.

Cînd o femeie naşte la Iaşi, în anul 2017, în cea mai mare maternitate din Moldova, e posibil să fie tratată mai rău ca o vită care are un stăpîn idiot. Iar ultimul scandal public, generat de dezvăluirile unei mame care a trecut prin tratamentul de puşcărie din maternitatea ” Cuza Vodă “, e departe de a fi un caz izolat. Nici vorbă. E doar ultimul episod abject dintr-un lung serial al primitivismului în halat alb, adăpostit într-un spital din centrul Iaşului.

” Ai făcut sex, fă ? Te-ai regulat ca o japiţă ordinară ? Atunci taci dracului, în paştele mă-tii de dobitoacă, şi nu zbiera ca o vită ! “. Asta e, generic, filozofia de peşteră pe care o aplică, de zeci de ani, sute de animale bipede, cu halat alb, din maternităţile romîneze : femeia care naşte a făcut sex, deci e o curvă care merită tot dispreţul şi toată voma verbală a unor dejecţii bipede cu ambalaj humanoid.

Pentru absolvenţii / absolventele de pension care cred că exagerez, recomand un contact cu realitatea, prin discuţii directe cu miile de mame care au trecut prin acest purgatoriu cu dungi de puşcărie . Nu cred că sînt mulţi romîni care să nu fi auzit o astfel de relatare, de la o femeie care a fost martor sau victimă a unui astfel de abuz abject.

Femeia care a relatat pe internet orele groaznice prin care a trecut la maternitatea ” Cuza Vodă ” a avut parte de aproape o zi şi jumătate de travaliu. 32 de ore de chinuri, agravate de voma verbală a unor bipede degenerate. Bipede în halat alb, adică plătite să ajute oamenii aflaţi în suferinţă. Nu să scuipe peste durerea lor, fizică şi psihologică.

Cel mai şocant lucru e că, aşa cum spune victima episodului cvasi-nazist de la maternitatea ” Cuza Vodă “, liderul haitei de animale sălbatice îmbrăcate în halat alb era o femeie doctor. Deci un humanoid care ar trebui să ştie, mai bine decît un bărbat, cît de neajutorată e o femeie care naşte, mai ales după chinuri de 32 de ore. Numai că asta n-a contat. Dejecţia feminină cu ecuson de doctor a făcut ceea ce face, probabil, de mult timp : a vomat verbal peste o femeie care năştea în chinuri.

Cînd episodul abject a devenit public, managerul maternităţii, Robert Dîncă, fost şef la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a reacţionat ca un politruc tipic, plantat de liberali şi preluat de pesedişti : a bolmojit ceva despre nişte ” formulare de satisfacţie ” şi a promis că ” va lua măsuri “. Doar ” dacă faptele sînt reale “, desigur, iar femeia care le-a relatat n-a luat-o razna după naştere, inventînd cai verzi pe pereţi, de dragul celebrităţii.

Domnule tovarăş Dîncă, eu cred că sînteţi un dobitoc. Cel puţin. Ca manager în domeniul medical. Poate că sïnteţi un soţ şi un tată minunat, ori un filatelist excepţional. Dar ca manager de spital sînteţi, în acest caz, un dobitoc sinistru. Un complice greţos al abjecţiei de Ev Mediu. Fiindcă, dacă v-aţi fi meritat leafa de şef la CJAS, ar fi trebuit să ştiţi că episoade ca acesta sînt frecvente în maternităţi. Şi aţi fi fost obligat să faceţi cît mai multe, în anii de şefie la CJAS, pentru ca abjecţii de acest fel să nu se mai întîmple.

Dar dumneata, tovarăşe manager-politruc Dîncă, vii acum, ca şi cum ai căzut din lună, şi ne livrezi frazele tipice de carton butaforic, fraze în spatele cărora se vede complicitatea tradiţională dintre managerii politruci şi medicii infecţi. ” Staţi liniştiţi, am eu grijă să vă ţin spatele. Eu o să-mi văd în continuare de mînăreala banilor din buget, voi vă puteţi vedea în continuare de mulgerea şi batjocorirea pacienţilor. O mînă spală pe alta, şi amîndouă umplu buzunarele “. Ăsta e mesajul implicit transmis de tovarăşul manager liberalo-pesedist Dîncă.

Desigur, cazul trebuie anchetat cu atenţie, faptele trebuie verificate minuţios. Dar tonul declaraţiilor făcute de şeful maternităţii duhneşte din start, de la o poştă, a părtinire tipică : mortul e vinovat, rudele exagerează, presa inventează etc. Şi nu mai aveţi atîtea pretenţii de la doctorii plătiţi aşa prost, ce dracu’ … Iar femeile alea care au scris pe blog că au păţit la fel sînt nişte isterice nerezolvate, las’ că ştim noi …

Unde sînt, în tot acest peisaj vînăt-maroniu, doctorii decenţi şi asistentele normale din maternitatea ” Cuza Vodă ” şi din alte spitale ? Undeva în spate. Tăcuţi. Şi, foarte probabil, minoritari. Dacă vor să nu mai fie luaţi ” la pachet ” cu jegurile umane care le sînt colegi, acei profesionişti decenţi trebuie să iasă în faţă. Să se delimiteze de scursurile care fac legea. Altfel, vor fi complici cu mizeria abjectă şi îşi vor merita oprobiul general, pe care îl consideră nemeritat. Restul sînt vorbe.

Dacă nu trăim în Burkina Faso, ar trebui să urmeze mai multe anchete. Făcute de conducerea spitalului, de Consiliul Judeţean, de Direcţia de Sănătate Publică, de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de Colegiul Medicilor, de procuratură. Fiindcă e un caz penal.

Ştiu, există prezumţia de nevinovăţie. Dar, după 27 de ani de abjecţie pseudo-democratică, eu cred că prevalează prezumţia de muşamalizare. Sper, deci, că Robert Dîncă şi Consiliul de Administraţie de la maternitate, Maricel Popa şi consilierii judeţeni, şefii de la DSP, CJAS, Colegiul Medicilor şi procuratură nu vor fi nişte complici abjecţi ai acestei sălbăticii. Măcar ca să dovedească, astfel, că s-au născut dintr-o femeie, nu dintr-o căţea.

 

Lucian Postu

 

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

Comentarii

There are 1 comments

  1. Poate intrebati pe manager din ce bani plateste pe cele doua pensionare Blidaru si Stamatin {sefa la sectia unde au murit copii} care au fraudat examenul de manager al doctorului Anton.Care este legislatia care ii permite acest lucru ?
    Cum de contabila Cosescu dovedita de ziarul dvs. ca a furat Maternitatea cu centrala termica { ,,Cumatrie la superlativ.La Cuza Voda finul taie factura nasa o plateste.} mai este director financiar.
    Cum demisionara ioana Varlan dovedita de jurista Maternitatii ca a facut nereguli mai este in spital si chiar sefa la RUNOS.

    Reply

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *