O PISICĂ TURBATĂ A MUȘCAT UN IEȘEAN. Alte opt persoane au intrat în contact cu felina. Medicii veterinari confirmă: FOCAR DE RABIE LA IAȘI

0
54 views

Direcția Sanitară Veterinară Iași a confirmat existența unui focar de rabie pe raza municipiului Iași după ce a fost capturată o pisică turbată. Animalul nu avea stăpân. Pisica a fost prinsă în cartierul Nicolina, în zona Gării Internaționale.

 

Medici veterinari și inspectori de la Direcția Sanitară au efectuat ancheta epidemiologică și au depistat 9 persoane care au intrat în contact cu pisica turbată. Ieșenii au fost trimiși de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a fi vaccinate antirabic.

 

Medicii avertizează că rabia este boală mortala, care poate fi ușor prevenită prin educație, vaccinarea animalelor și administrarea imediată a vaccinului antirabic. Cea mai importantă cale de transmitere a rabiei la om este directă, prin mușcătura animalului turbat.

 

Persoanele care prezintă răni produse prin mușcături de animale trebuie să se prezinte de urgență la Cabinetul Antirabic din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, situat pe strada Octav Botez nr. 2 din Municipiul Iași.

 

(Sursa: digi24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here