Nemaiauzit! Au luat mortul de la slujba de îngropăciune și l-au dus la Morgă pentru necropsie

0
62 views

INCREDIBIL… Poveste halucinantă, la Șerbotești. Cadavrul unui bărbat de 56 de ani, care urma să fie îngropat, a fost ridicat, ieri, de către anchetatori, chiar din biserică, pentru necropsie. Şi asta, după ce rudele omului, decedat în urmă cu câteva zile în spital, s-au plâns că moartea acestuia s-ar fi datorat, de fapt, unei agresiuni. Bietul om avea cancer, au concluzionat legiştii aşa că, după o “plimbare” de câteva ceasuri la Morgă din Vaslui, Vasile Pruteanu şi-a găsit liniştea şi a fost îngropat creştineşte în cimitirul din sat.

 

Vasile Pruteanu a fost victima unei agresiuni pe data de 5 mai. “Înarmat” cu un certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 15-16 zile îngrijiri medicale, pentru leziuni de natura ”expulziilor dentare”, omul a depus plângere la poliţie. Din cercetările efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Vaslui a rezultat că, în ziua respectivă, la un magazin din localitate, bărbatul s-a întâlnit cu doi tineri în vârstă de 18 şi 21 de ani, din satul Iaz. Le-a reproşat acestora faptul că, în urmă cu puţin timp, i-ar fi distrus poarta de acces în curtea locuinţei şi de aici a început bătaia. În timpul încăierãrii, bărbatul a fost lovit cu pumnii şi picioarele. Părţile implicate au fost audiate, iar dosarul se află în lucru.

 

Între timp, pe 16 august, Vasile Pruteanu a decedat la Spitalul Judeţean de Urgență din Vaslui. Nu au existat suspiciuni cu privire la moartea acestuia, iar rudele au luat cadavrul acasă, după ce au semnat nişte documente în acest sens. Numai că, între timp, au apărut nişte discuţii între neamuri, care au ajuns la concluzia că nu este exclus ca Vasile să fi murit din cauza pumnilor încasaţi în primăvară.

 

Informaţia a ajuns la urechile poliţiştilor, care au decis să afle adevãrul. Zis şi fãcut. Ieri dimineaţă, în timp ce familia îşi conducea mortul pe ultimul drum, s-a trezit cu anchetatorii la poarta bisericii. Cadavrul a fost ridicat în vederea efectuării necropsiei şi, după câteva ore, a venit şi rãspunsul.

 

“Concluziile preliminare arată cã moartea bãrbatului a fost patologică şi s-a datorat unui neoplasm. De asemenea, violențele din luna mai nu au legătură de cauzalitate cu decesul”, a declarat Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

Aşa s-a liniştit toatã lumea şi, mai ales, sufletul bărbatului plecat la cele veşnice. Slujba de înmormântare a lui Vasile Pruteanu a fost reluată, dupã câteva ceasuri, iar omul a fost îngropat după tradiţie.

 

(Sursa: vrn.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here