Licitație întortocheată pentru HOTELUL TRAIAN

0
1.058 views

Hotelul Traian este scos iar la vânzare de către lichidatori. Asta chiar dacă în primăvara acestui an, omul de afaceri Vasile Pușcașu a fost declarat câștigătorul licitației pentru prețul de 5,5 milioane de euro. La scurt timp, licitația a fost anulată pe motiv ca nu au fost anunțate autoritățile de vânzarea unei clădiri monument istoric. Cei ce vor să se înscrie la noua licitația ce va avea loc pe 8 august ar trebui să caște bine ochii. Asta pentru că pe rolul instanțelor de judecată sunt înregistrate mai multe procese. Una dintre cauze aparține chiar lui Pușcașu, care încearcă să-și recupereze garanția de participare la prima licitație în valoare de 500.000 de euro.
„Au procedat ca niște țepari”
„Mă judec acum să recuperez garanția. Ei nu au binevoit să mi-o dea înapoi deși vina este a lor. Au ascuns niște lucruri. Au ascuns faptul că aveau o promisiune de vânzare cumpărare, cu un avans luat de la o firmă și era notat la cartea funciară. În plus nu ne-a adus la cunoștință procesele care erau pe rol. Lucrul acesta trebuia să mi-l comunice și să îl pună atât în caietul de sarcini cât și în procesul verbal de licitație. Am aflat toate acestea când a trebuit să semnez contractul de vânzare cumpărare. Mă judec cu ei să îmi recuperez garanția. Au procedat ca niște țepari, ce să mai … Nu poți să ascunzi așa ceva. Cât despre noua licitație nu știu ce să spun. Am să mă uit pe site. Cât despre cei care sunt interesați de această licitație îi sfătuiesc să belească ochii de zece ori și să fie foarte atenți!”, a declarat omul de afaceri Vasile Pușcașu.

Hotelul Traian a fost o tentație pentru mulți investitori imobiliari, dar și pentru oameni de afaceri atât din Iași cât și din alte orașe ale țării.

„O situație litigioasă complexă”

În timp ce omnul de afaceri Vasile Pușcașu a pierdut garanția de peste jumătate de milion de Euro la ultima licitație, Cristian Stanciu a caștigat cealaltă jumătate a imobilului istoric – hotelul Astoria.

„E o situație litigioasă complexă inclusiv cu actualii administratori ai hotelului în cazul hotelului Traian, chestiune care nu s-a manifestat în situația de la Astoria și acesta a fost și motivul pentru care nu m-am prezentat la licitație la Traian. Situația în acest moment este clarificată. Nu am luat încă o decizie deși există interes pentru participare. Din câte se știe există niște contracte cu administratorii actuali ai hotelului care au făcut și o serie de investiții în active”, a declarat omul de afaceri Cristian Stanciu.

Astoria și Traian 2 în 1

Despărțirea celor două hoteluri ar complica funcționarea acestora, susțin administratorii actuali.
„Conform caietului de sarcini orice doritor trebuie să își însușească în momentul depunerii garanției de participare și toate litigiile aflate pe rolul instanțelor dar și contractele de chirie existente. Hotelul Traian face parte dintr-un complex funcțional alături de Hotelul Astoria”, a declarat Danu Adrian, managerul firmei care administrează în prezent hotelul Traian.
„Din punct de vedere intabular ele sunt două active separate. Din punct de vedere funcțional este sunt interdependente, inclusiv contractele de utilități, branșamentele sunt comune. Teoretic ele ar trebui ca funcțional să fie împreună, să fie operate împreună și din punct de vedere comercial, dar și de marketing. Au săli de conferințe comune, unul este de trei stele, unul este de patru stele”, a declarat omul de afaceri Cristian Stanciu.

Hotelul Traian este cotat la 4 stele, are 68 de camere și 119 locuri de cazare. Imobilul este considerat clădire monument istoric. Joi, 8 august va avea loc o noua licitație de vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here