Judecătorii au decis: Teroristul de la Universitate rămâne internat la Psihiatrie. Oliver Stan a fost la un pas să omoare 60 de studenți și profesori din Iași

0
64 views

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au stabilit că Oliver Stan, tânărul care a vrut să detoneze o bombă la Universitate, trebuie să rămână internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri.

 

Oliver Stan a fost internat la Psihiatrie în luna august. Specialiştii care au făcut parte din comisia de expertiză au stabilit că bărbatul nu a avut discernământ în momentul în care a intrat cu o bombă artizanală într-un corp al Universităţii „Gheorghe Asachi”, situat în Copou.

 

Comisia medicală de specialitate a ajuns la concluzia că individul nu ar fi avut discernământ. Din acest motiv, anchetatorii le-au solicitat magistraților să ia măsură internării medicale în cazul lui Stan.

 

Diagnosticul pus de medici este ”schizofrenie paranoidă”.

 

 

 

Oliver Stan ar fi putut provoca o tragedie în dimineaţa zilei de 8 iulie, atunci când a intrat cu un dispozitiv explozibil artizanal într-un corp al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, situat în incinta Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”. În amfiteatre se susţinea examenul de licenţă. 60 de studenţi şi profesorii lor ar fi putut să-şi piardă viaţa. Doi studenţi au reuşit să-l imobilizeze pe atacator.

 

Bomba a fost confecţionată dintr-un obuz de jumătate de metru provenind din cel de-al doilea Război Mondial şi adus la Iaşi din judeţul Suceava.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here