Ion Mihai Pacepa: CORINA CREȚU ar putea fi o „RÂNDUNICĂ” a KGB

0
17 views

Fostul şef al serviciilor de informaţii române, Ion Mihai Pacepa, a comentat scandalul în care a fost implicat fostul secretar de stat american Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

 

 

În articolul apărut pe site-ul wnd.com, Pacepa susţine că europarlamentarul român ar putea face parte dintr-o nouă generaţie de agenţi sexy, cunoscuţi în trecut sub numele de „rândunici”, care îşi etalează cunoştinţele impresionante despre politică în haine foarte provocatoare.

„Din păcate, am aflat de curând că un mare patriot american şi un om onorabil, stimatul general cu patru stele Colin Powell, ar fi căzut victima unei capcane de spionaj. Nu ştim cu precizie când a început această legătură şi cât de intimă a devenit, Powell negând aventura. Există totuşi câteva informaţii despre cealaltă parte implicată în această relaţie, care sugerează că a fost turnată în matriţa KGB-ului”, scrie Pacepa.

 

„Atrăgătoarea Corina Creţu, membră a Parlamentului European, unde ocupă funcţia de vicepreşedinte al Aianţei Progresive a Socialismului şi Democraţiei, este cea care l-a cucerit pe Powell. Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca Ion Ilich Iliescu. Fostul preşedinte al României a fost membru al Politburo în timpul comunismului şi s-a instalat şef de stat imediat după ce a fost executat Ceauşescu.

La sfârşitul anilor ’90, preşedintele Iliescu a adus-o pe Creţu la Cotroceni şi i-a dat o slujbă echivalentă cu cea a unui membru al cabinetului. La acea vreme, generalul Ioan Talpeş era consilierul pe probleme de securitate.

Iliescu şi serviciile secrete vedeau în acea vreme în SUA o ameninţare la fel ca în perioada comunistă, ajutând Moscova să recruteze diplomaţii americani trimişi la Bucureşti. Mark Sullivan, primul secretar al Ambasadei SUA în România, a fost o ţintă a operaţiunilor efectuate de serviciile române şi ruse. Sullivan a refuzat să coopereze şi a fost rechemat la Washington.

Un caz similar a fost cel al lui Harold Nicholson, şeful CIA în România, care a fost recrutat de ruşi cu ajutorul românilor. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani şi 7 luni de închisoare pentru spionaj. Este considerat încă membrul cu cel mai înalt rang în CIA condamnat pentru spionaj. În ianuarie 2011, el a mai primit opt ani de închisaore. Fiul său a primit şi el o pedeapsă de cinci ani cu suspendare.

Generalul Powell trebuie să fi fost o ţintă foarte atractivă pentru serviciile secrete ruse. Este un bărbat negru (rasa sa este considerată a fi o vulnerabilitate de KGB, care s-a transformat în FSB) foarte respectat. A avut funcţii importante şi ar fi putut chiar ajunge preşedinte al SUA. A fost relaţia sa cu Corina Creţu scheletul din dulapul lui Powell, din cauza căruia a refuzat să candideze la această funcţie? Sau este doar un flirt jenant între un demnitar american şi un agent socialist dintr-o ţară străină?”, a mai comentat fostul şef al spionajului românesc.

 

(Sursa: evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here