Fără cuvinte. Un preot, capul traficanților cu celulare din Penitenciarul Bacău

0
28 views

Descinderi la Penitenciarul Bacău pentru destructurarea unei reţele care introducea telefoane mobile în închisoare. Capul reţelei se pare că este chiar preotul penitenciarului. Asupra lui au fost găsite telefoane şi bani.

 

Zeci de mascaţi, poliţişti şi ofiţeri au descins vineri dimineaţă la Penitenciarul din Bacău pentru a face percheziţii, atât în capela penitenciarului, cât şi în celulele deţinuţilor.

În urma acţiunii s-au descoperit, asupra preotului penitenciarului, patru telefoane mobile, ascunse sub sutană, precum şi suma de 800 de lei.

Surse judiciare citate de Mediafax afirmă că preotul Octavian Balan primea telefoanele de la familiile deţinuţilor, care îl contactau în afara penitenciarului şi îi plăteau între 200 şi 300 de lei pentru serviciile acestuia.

Preotul introducea telefoanele mobile în penitenciar şi le dădea deţinuţilor la spovedanie, în capelă sau într-o cameră de lângă infirmeri.

Se presupune că suma de bani provenea de la familiile deţinuţilor care voiau să aibă telefon în închisoare. Percheziţiile vor fi extinse şi la locuinţa preotului. De asemenea, se presupune că în reţea sunt implicaţi şi angajați ai penitenciarului.

Preotul penitenciarului a fost dus la Parchetul Tribunalului Bacău pentru a fi audiat, iar autorităţile vor decide dacă acesta va fi reţinut.

 

(Sursa: rtv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here