Profesoară de română de la Ibrăileanu, înșelată de 100.000 euro. „M-am luptat cu un grup infracțional!”

Urmare a unei hotărîri judecătorești, Caliopia Hodorogea, cadru didactic la Colegiul Național Garabet Ibrăileanu, a scos la mezat, cu sprijinul portăreilor, terenurile și averea din comuna Aroneanu, ce au aparținut lui Constantin Ursu. În jur de 10 parcele de teren au fost scoase la licitație de executorul judecătoresc Sebastian Sergiu Plumbu, în vederea recuperării unei datorii de 94.300 de euro. Profesoara de la Ibrăileanu susține că a fost înșelată de un grup organizat.

“Am trecut printr-o adevărată dramă. De zece ani mă judec cu un grup infracțional organizat. Pentru că am fost înșelată la achiziția unui teren, luat prin intermediul firmei Fortuna”, a precizat Hodorogea.

Caliopia Hodorogea, profesoară de limba română la Colegiul Național Garabet Ibrăileanu, încearcă să recupereze o pagubă de aproximativ 100.000 de euro. Numai că, în spatele acestei sentințe judecătorești se ascunde de fapt o dramă. O dramă pe care cunoscutul cadru didactic ieșean a trăit-o pe propria piele timp de aproape un deceniu. Ca urmare a unei sentințe civile favorabile, Hodorogea a scos la vânzare, cu ajutorul executorilor, mai multe terenuri situate în intravilanul comunei Aroneanu, avere care a aparținut debitorului Constantin Ursu.

Potrivit publicației de vânzare aflată pe masa executorului judecătoresc Sebastian Sergiu Plumbu, din cadrul BEJ Iași Nichițoi & Plumbu, Ursu trebuie să-i plătească creditoarei Caliopia Hodorogea suma de 94.300 euro, cheltuieli de judecată în valoare de 1135 de lei, precum și cheltuieli de executare silită. Mai precis, e vorba de mai bine de 10 parcele de teren situate în intravilanul comunei Aroneanu, cu suprafețe cuprinse între 554 mp și 734 mp. Terenurile cu pricina au fost evaluate la sume cuprinse între 22.835 de lei și 27.899 lei, ultima dintre parcele, cea de cca 734 mp, fiind evaluată la 34.961 de lei. Executorul Sergiu Plumbu confirmă faptul că licitația cu vânzare a celor 10 parcele de teren din Aroneanu va avea loc în data de 29 noiembrie 2017, la sediul BEJ Nichițoi & Plumbu, începând cu orele 10.00.

Hodorogea: “Am fost înșelată. Am făcut plângeri peste tot”

Contactată telefonic de reporterii 7 EST, profesoara Caliopia Hodorogea a părut extrem de afectată susținînd  că a trecut printr-o adevărată dramă până în momentul în care a reușit să câștige procesul.

“M-am judecat timp de 10 ani cu cei care m-au înșelat. Și acum, după atâta timp, în momentul în care mi-ați amintit de acest caz, îmi tremură genunchii. Cu toate acestea, eu nu vă pot spune mare lucru prin telefon. Trebuie mai întâi să ne vedem și să stăm de vorbă. Nici măcar nu știu cine sunteți. Este un proces mai complicat. Pot însă să vă spun că m-am luptat ani de zile cu un așa-numit grup infracțional, care a substituit acel teren. Totul a început în 2008, când am discutat cu niște persoane de la firma Fortuna, să achiziționez un teren. Mi s-au prezentat atunci 6 terenuri, dintre care unul era situat în Aroneanu. Am cumpărat la data respectivă în jur de 2 ha de teren împreună cu alte două persoane, deci suprafața totală trebuia să fie împărțită în 3. Am împrumutat bani ca să cumpăr pământul. Ulterior, am fost înșelată de acest Ursu, pe care eu nu l-am văzut niciodată la ochi. Am făcut plângere împotriva lui la Parchet. La fel am procedat și împotriva firmei Fortuna. Am făcut plângeri peste tot. Toate datele sunt la procurori. Mergeți și vă interesați la Parchet. Altceva nu vă mai pot spune prin telefon. De altfel, mă și grăbesc pentru că mă  așteaptă elevii ca să intru la oră”, a povestit Hodorogea, drama prin care a trecut.

De asemenea, profesoara de la Ibrăileanu ne-a îndemnat să ne adresăm, pentru mai multe lămuriri și explicații, chiar executorului judecătoresc Sergiu Sebastian Plumbu, cel care se ocupă în prezent de vânzarea terenurilor din Aroneanu și îl execută pe datornicul Constantin Ursu. La fel a procedat și avocata Roxana Chiperi, cea care a reprezentat-o în justiție pe profesoara Caliopia Hodorogea. Contactat telefonic, apărătorul a precizat că singurul în măsură să ofere detalii suplimentare din dosarul de executare este doar executorul Plumbu.

Nicu SAMSON

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *