Ciudăţeniile de la Pneumo. Colecţie de OBIECTE EXTRASE DIN PACIENŢI, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

0
73 views

Colecţie mai puţin obişnuită la un spital din Iaşi! Medicii pneumologi au strâns, de-a lungul anilor, peste 70 de obiecte găsite în plămânii bolnavilor. 

 

Pioneze, cuie, ace sau agrafe sunt doar câteva exemple de obiecte găsite în plămânii bolnavilor şi pe care medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi le-au păstrat în cutii. Cele mai vechi datează din 1998 şi majoritatea provin de la adulţi, de profesie croitori, cizmari sau tâmplari.

Extragerea obiectelor se face cu ajutorul unui instrument denumit bronhoscop.

Medicii mărturisesc că toate corpurile străine care ajung în plămâni sunt periculoase. O problemă este însă prezentarea târzie la doctor, când tuşesc excesiv sau fac pneumonii.

„Cele mai mici se duc foarte profund, făcând extrem de dificilă extragerea lor pentru că ele se pot anclava în bronşii segmentare. De asemenea, cele ascuţite se pot înfige în pereţii bronşiei”, a explicat Bogdan Moldoveanu, medic pneumolog.

Cazurile în care persoanele aspiră corpi străini în plămâni nu sunt frecvente, anual la Iaşi înregistrându-se câte cinci astfel de situaţii.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here