Ce s-a întâmplat cu MAIDANEZII CARE AU UCIS, luni, UN COPIL DE PATRU ANI, în București?

0
36 views

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

 

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că animalul ucigaş aparţine unui ONG.

 

„Unul dintre acesti câini, i-am idenfitifcat în baza noastră de date, a fost sterilizat în 2008 și adoptat de fundația Caleidoscop”, a spus Răzvan Boncescu, director ASPA.

 

Marcel Pâslă, director asociaţia „Cuţu Cuţu”, a declarat într-o intervenţie telefonică:

„În 2008 când a venit primarul Sorin Oprescu, aceasta a cerut tuturor ONG-urilor să luăm câinii pe numele nostru, altfel îi sterilizează. Noi, multe organizaţii a trebuit să alegem între a-i lăsa pe stradă să se împuieze la nesfârşit şi să muşte toţi oamenii sau să-i mănânce sau să-i luăm. Domnul Sorin Oprescu ne-a cerut în mai multe şedinţe să luăm câinii şi era extrem de supărat pe ONG-urile care nu vroiau să-şi asume această responsabilitate.”

 

Anchetatorii au prelevat probe de la cei şase câini ridicaţi, luni, de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitală şi le vor compara cu ADN-ul copilului de patru ani ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au muşcat, potrivit unor surse din Poliţie.

 

Cadavrul copilului în vârstă de patru ani care murit după ce a fost muşcat de câini a fost găsit într-o râpă de lângă lacul din Parcul Tei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

 

„Am fost solicitaţi de colegii de la Poliţie să intervenim cu un echipaj de prim ajutor pentru un copil. Din păcare, nu s-a mai putut face nimic”, a spus Daniel Vasile.

 

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că trupul copilului „se află într-o zonă greu accesibilă, plină de buruieni, într-o râpă din apropierea lacului, zonă în care, cel mai probabil, victima a ajuns după ce a mers pe marginea apei”.

 

Primăria Sectorului 2 susţine că incidentul în urma căruia un copil muşcat de câini şi-a pierdut viaţa a avut loc pe un teren proprietate privată.

 

„Referitor la tragicul accident în care şi-a pierdut viaţa un copil, fiind muşcat de un câine, Primăria Sectorului 2 precizează că acest incident a avut loc pe un teren proprietate privată”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here