CARNE DE PUI ALTERATĂ pentru pacienții spitalului din Pașcani

0
83 views

Sute de kilograme de carne de pui erau cât pe ce să ajungă la pacienții Spitalului Municipal de Urgenţe din Paşcani. Firma care a livrat carnea este din Bacău. Pentru a li se confirma suspiciunile, medicii au trimis probe, spre analiză, la Direcţia Sanitar Veterinară din Iaşi. Iar Inspectorii au stabilit că pulpele de pui erau alterate.

 

Analizele de laborator au stabilit că pulpele de pui aveau o consistență moale, erau pline de cheaguri de sânge. Carnea nu era doar vânătă, inspectorii au găsit și pene. Reprezentanții spitalului din Pașcani vor folosi analizele DSV Iași ca probă pentru a rezilia contractul în valoare de 70.000 de lei pe care l-au semnat cu firma din Bacău.

 

Managerul instituției pășcănene, dr. Costică Pânzaru, a declarat:

”Noi am avut şi anul trecut probleme cu această firmă sau cu o subcontractantă a acestei firme şi suntem deja într-o procedură de judecată pentru că am refuzat produsele lor.”

 

Inspectorii DSV Iași i-au alertat deja pe colegii lor de la Bacău.

”În funcţie de constatări se stabilesc şi măsurile. Se poate merge pe sancţiune contravenţională sau chiar ridicarea autorizaţiei şi interzicerea activităţii prin ordonanţă”, a explicat inspectorul Mircea Şuşnea.

 

Firma a ajuns să fie principalul furnizor de carne al spitalului şi în acest an, după ce a câştigat licitaţia electronică, oferind cel mai mic preţ. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here