Avion cu patru roate, / Vai di capu’ nostru, frate …

0
746 views

Dacă nu v-aţi bucurat încă, iaca, aveţi acu’ prileju’ : noul director al aeroportului ieşean e vechiul politruc pesedist Cătălin Bulgariu. Sau mai degrabă Vulgariu, dacă e să ne luăm după apucăturile lui, cam de mahala. Păi, cum altfel ai putea zice despre unul care sare, fizic şi verbal, la gîtul şefilor lui de partid ? Ori poate că astea îs doar invenţii dujmănoase, plătite de Soros, bozgoru’ şi jidanu’ naibii …

De ce ” politruc ” ? Păi, cum să-i zici unuia care e şi în Consiliul de Administraţie de la Spitalul de Recuperare, şi în cel de la Radio Iaşi, şi în cel de la aeroport ? Deci omul se pricepe la medicină, presă  şi aviaţie. Curat geniu renascentist, frate… Leonardo da Vinci e mic copil. Iar acum, drept recompensă, e numit mare şef la aeroport. Ca să-l ducă spre culmi stratosferice, evidamente.

La cît de înfoiat şi dibaci e noul şef al autogării aviatice, io aş zice mersi dacă n-o să propună o cursă subterană Iaşi-New York. Ori un metrou aviatic pe traseul Copou-Ciurea-Miroslava-Breazu. Cu haltă în Podu Roş şi gustări pe bază de mămăligă, brînză de oaie şi jiumere.

Brînza de oaie – de la primarul PSD din Schitu-Duca, mămăliga – din popuşoi de la Comarna, satul preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, şeful suprem al aeroportului. Jiumerele or să fie sigur din flapsuri de avion. Sau de pesedist.

Lucian Postu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here