Antibiotice pregătește viitorii performeri ai cercetării

0
474 views

Pentru al treilea an consecutiv, programul Perform a+ organizatde compania Antibiotice, atrage atenția și stimulează interesulstudenților și rezidenților, aflați în ultimul an la Universitatea de Medicină și FarmacieGr.T Popa” din Iași. Perform a+ este o componentă a platformei de educare și comunicare continuă pe care compania Antibiotice o dezvoltă în aria cercetării și marketingului farmaceutic, a orientării profesionale și a responsabilității față de pacienți, mediu și societate.

Sesiunile teoretice și practice urmate de către cei 16 participanțila ediția din acest an s-au derulat în perioada aprilieiunie, sub îndrumarea atentă a specialiștilor Antibiotice din diverse structuri interne aparținând Direcției Medicale, Direcției Calitateprecum și Direcției Tehnic și Producție.  

Programul, conceput împreuna cu unitatea de învățământieșeană, este pentru viitorii medici și farmaciști, o oportunitatede a cunoaște nemijlocit diversele activități ce țin de procesul de dezvoltare a unui medicament, pornind de la conceptul de produs nou și până la obținerea autorizației de punere pe piață a acestuia .  

Integrarea și aplicarea cunoștințelor dobândite a constat înrealizarea de proiecte științifice individuale, cu teme ce propunproduse noi utilizate în terapia durerii și îmbunătățirii mobilitățiiși rezistenței articulațiilor.

Câștigătorul celui mai bun proiect de practică cu cel mai mare punctaj, este  Marian Mădălin Tiron, proaspăt absolvent al Facultății de Farmacie.

“Am terminat facultatea de farmacie cu acest stagiu de practică, Perform a+. Urmează rezidențiatul. Când gândesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m- putea îndrepta. De aceea am căutat fac practică îndomeniul farmaceuticii industriale, în fabrici producătoare de medicamente. Aici, la Antibiotice, mi-a plăcut cursul înîntregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare și oameniicare lucrează acolo, pentru sunt tineri, energici și ambițioși.”

Până la urmatoarea ediție ne rămân impresiile, ideile, spiritulinovator al viitorilor specialiști , dar și dorința mentorilor din Antibiotice de a rămâne conectați la aspirațiile tinerelorgenerații.

„E o provocare vezi tinerii absolvenți intrând în rolul de cercetător într-o companie de medicamente genericeProgramulPerform a+, inițiat de Antibiotice, are ca scop identificareași atragerea în companietinerilor farmaciști saumedici pasionați de cercetare, care au terminat sau sunt înultimul an de facultate. Mulțumim studenților și rezidențilorparticipanți, mulțumim colegilor noștri îndrumători și nu înultimul rând , mulțumim UMF Iași !„, a declarat Mihaela Moșneguțu, Director Medical Antibiotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here