Încă doi ieşeni şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei

Canicula din ultimele zile a mai făcut două victime. Doi bărbaţi din judeţ şi-au pierdut viaţa după ce temperatura corpului lor a crescut la peste 40 de grade Celsius. Vineri, un alt bărbat a murit din aceeaşi cauză. Astfel, după o săptămână caniculară bilanţul deceselor înregistrate pe fondul căldurii a ajuns la trei ieşeni morţi. Alte câteva zeci de bărbaţi şi femei care au circulat prin soare au ajuns la spital confuzi şi cu stări de ameţeală.

Ultimul deces declarat din cauza căldurii a fost înregistrat sâmbătă după-amiaza, în Gara Iaşi. Un om al străzii în vârstă de 28 de ani a fost găsit de un echipaj SMURD cu hipertermie malignă, temperatura acestuia fiind de 44 de grade Celsius.

Paramedicii au iniţiat proceduri de răcire a corpului, i-au coborât temperatura la 40 de grade Celsius, dar, în cele din urmă, organismul bărbatului a cedat.

„Pacientul era un caz social care avea hipertermie malignă, adică o temperatură periferică de 40 de grade Celsius, după ce iniţiasem deja răcirea cu 4 grade Celsius. Victima cu asistolie (n.r. slăbire a contracţilor inimii) a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat“, a arătat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Tot sâmbătă şi-a pierdut viaţa şi bărbatul de 67 de ani internat vineri la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în comă profundă după ce a stat mai multe ore sub soare. Bărbatul a ajuns la spital transportat de un echipaj SMURD care l-a preluat de pe un câmp din comuna Vlădeni. Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) cu o temperatură centrală de 42 de grade Celsius, fiind diagnostict cu hipertermie.

În ultima săptămână, pe fondul caniculei, în UPU au fost evaluaţi în jur de 40 de ieşeni cu lipotimii.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *