Sală de operații modernă, la nivel mondial, la „Neuro“

La Spitalul de Neurochirurgie a fost prezentat joi, 13 iulie, sistemul de imagistică chirurgicală multidimensional O-ARM2, care, împreună cu sistemul de neuronavigaţie al spitalului, permite o soluţie unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei. Acesta se află momentan pentru zece zile la spitalul ieşean pentru o perioadă demonstrativă, urmând ca până la sfârşitul anului să fie achiziţionat de unitatea medicală, împreună cu Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află, valoarea investiţiei fiind de aproximativ un milion de euro.

Conform reprezentaţilor unităţii medicale, prezenţa aparaturii în spital este o premieră naţională, iar achi­ziţionarea ulterioară a aparaturii va face ca la Iaşi să existe cea mai modernă sală de operaţii în domeniul neurochirurgiei şi chirurgiei spinale din sud-estul Europei.

„Sistemul este maximul posibil astăzi în lume în ceea ce priveşte tehnologia în domeniul neurochirurgiei şi chirurgiei spinale, care totodată asigură siguranţa pacientului în sala de operaţii. Cu alte cuvinte, din momentul de faţă, orice pacient cu patologie a coloanei, indiferent de segment şi de patologie, fie ea traumatică, degenerativă sau tumorală, va fi operat în condiţii de siguranţă 100% cu acest «device». E un aparat intuitiv, co­nectat cu restul aparaturii din spital“, a explicat dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg şi manager al unităţii medicale.

Comentarii

There are 1 comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *