Un copil de doar nouă ani, mort prin electrocutare

O nouă tragedie s-a produs zilele trecute, când un copil în vârstă de nouă ani s-a stins din viaţă după ce s-a electrocutat încercând să bage în priză două fire de la un casetofon. Drama s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Hermeziu, din comuna Trifeşti, copilul fiind lăsat nesupravegheat acasă, alături de ceilalți patru fraţi ai săi de părinții plecați în vizită în sat. La un moment dat, copilul a început să se joace cu firul electric al casetofonului, iar când l-a introdus în priza electrică, a fost curentat, probabil atingând partea neizolată. Ceilalţi frăţiori au început să plângă, iar unul dintre ei a mers la vecini şi le-a povestit tragedia.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus o anchetă în acest sens, iar cel mai probabil părinţii vor fi decăzuţi din drepturi. „Facem verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi s-a dispus necropsia pentru stabilirea cauzelor decesului“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Sâmbătă, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă pentru a oferi îngrijiri medicale copilului, acesta fiind resuscitat mai mult timp, însă fără succes.

„Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, fiind neresponsiv la manevrele de resuscitare care s-au încercat timp de o oră şi 40 de minute“, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *