RUȘINE! Procuror DNA fură curent de la Primărie

Locatarii unui bloc situat în buricul târgului, pe str. Sf. Sava nr. 10, la aproximativ 50 de metri de Palatul Roznovanu, sunt acuzați că fură curent electric de la E.ON prin executarea unor branșamente ilegale. Rețeaua ilegală era legată la o casă a primăriei. Printre “VIP-urile” ieșene care au achiziționat apartamente în blocul cu pricina se numără fostul procuror DNA, Corneliu Marian Gheorghiță, cât și familia temutului criminal Robert Gârleanu, care a murit în urmă cu aproape un an de zile. Primăria a cerut debranșarea imobilului de la rețeaua de energie electrică.

Corneliu Marian Gheorghiță, fost procuror al DNA Iași, în prezent avocat în cadrul Baroului Iași, a cumpărat respectivul apartament în urmă cu 7-8 ani, în prezent respectivul spațiu fiind transformat într-un duplex de avocatură. Fostul anchetator DNA împarte apartamentul împreună cu fiul său, Bogdan Gheorghiță, care este și el avocat. Furturile de curent cât și branșamentele ilegale de la blocul cu pricina au fost descoperite de angajați ai Municipalității.

Contactată telefonic, Cristina Albișteanu, director al Direcției Fond Locativ din cadrul Municipalității, a admis faptul că imobilul de pe Sf. Sava nr. 10 urmează să fie demolat și că s-ar fi cerut E.ON-ului ca rezilieze contractul.

“Primăria deține un imobil pe Sf. Sava care se afla în pericol de autodemolare. Locatarul a fost mutat pentru că imobilul urmează să fie demolat. În consecință, noi am solicitat E.ON rezilierea contractului. De la colegii mei care s-au deplasat în teren am înțeles însă că la acest punct de consum au fost realizate și branșamente ilegale la curent. Noi oricum trebuia să reziliem contractul pentru acest imobil”, a declarat Albișteanu.

Familia temutului criminal Gârleanu urmează să fie mutată într-un alt bloc 

Amintim că, în 2010, fostul procuror DNA Iași, Marian Gheorghiță, și temutul criminal Robert Gârleanu, au devenit vecini în imobilul de pe Sf. Sava, ambii achiziționând apartamente. La data respectivă, fiul anchetatorului, Bogdan Gheorghiță a dobândit un apartament în spatele primăriei iar soţia lui Gârleanu a ocupat un etaj întreg. Robert Gârleanu a fugit din ţară de mai mulți ani, fiind dat în urmărire internaţională. În urmă cu câteva luni acesta a murit în localitatea natală din Republica Moldova. În perioada în care se afla în ţară, Gârleanu s-a angajat ca prin firma sa să execute lucrări de construcţie în valoare de 130.000 de euro la blocul de pe strada Sf. Sava. Acesta a primit un avans de 86.000 de euro din partea proprietarului, iar lucrările nu au mai fost executate. Pentru lucrările pe care urma să le facă, el trebuia să primească un apartament. În iunie 2015, bărbatul a fost condamnat la închisoarea pe viaţă pentru triplu asasinat. În cursul anului  2000. Robert Gârleanu a ucis trei persoane, alături de care era implicat în afaceri ilegale cu maşini furate.

Bianca CRISTEA

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *