Un ieşean cu nume predestinat hărţuieşte, odată la 3 zile, Serviciul de Ambulanţă: „Alo, 112?! Sunt Coniac, am băut şi vreau la spital”

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Iaşi afirmă că, uneori, bolnavi închipuiţi apelează numărul 112, pentru a se plimba în prezenţa unui echipaj specializat în servicii medicale de urgenţă.

Un bărbat, cu un nume parcă predestinate, s-a obişnuit să solicite ambulanţa o dată la trei zile. Florin Coniac, un tânăr în vârstă de 30 de ani din localitatea Cozmeşti, foloseşte astfel ambulanţa pe post de taxi.

Bărbatul apelează numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori bea alcool şi vrea să ajungă la spital. Coniac nu are, de fapt, probleme medicale, dar şi-a făcut un obicei din a solicita ajutorul medicilor pentru a se distra. Ultima dată, bărbatul a sunat la 112 în cursul după-amiezii de luni, 9 septembrie.

“Avem un pacient, client vechi, pe care îl aducem aproape zilnic, cel mult la 3 zile. Prezintă etilism acut şi spune că vrea să ajungă la spital. Noi îl transportăm în Compartimentul de Primiri Urgenţe, acolo unde el refuză orice tratament şi pleacă. Din păcate nu este singurul caz de acest gen”, a precizat dr. Petronela Luca, medic în cadrul SAJ Iaşi, pentru newspascani.com

După ce coboară din ambulanţă, bărbatul începe să asculte manele pe telefon şi chiar le cere membrilor echipajului doi lei, pentru o bere.

SAJ Iaşi a înregistrat în ultima lună 9.983 de solicitări din care 6.739 de urgenţe majore, cod roşu şi cod galben, 2.722 urgenţe cod verde şi 522 de solicitări pentru transport asistat.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *