Compania Lear va crea zeci de locuri de muncă la Iași

Omul de afaceri Bogdan Piţigoi va construi o nouă hală de 6.200 de metri pătraţi pe care o va închiria companiei americane Lear. La Iaşi se vor produce huse pentru scaunele auto. Fabrica are în prezent peste 1.500 de angajaţi.

Compania de talie mondială, Lear, a decis recent să îşi extindă fabrica de la Leţcani. Lucrările au început iar investiţia promite crearea a zeci de locuri noi de muncă în judeţ. Furnizorul pentru industria auto, prezent în Top 500 cele mai mari societăţi din lume, mai ridică o hală de peste 6.000 de metri pătrati, unde îşi va extinde secţiile.

„Lear construieşte o hală de 6.200 metri pătraţi şi cu siguranţă se vor crea multe locuri de muncă, încă nu ştiu câte. Cert este că lucrările se vor termina în toamnă iar investiţia este de 3,5 milioane de euro, fără TVA. Ne bucurăm foarte mult că există investitori care crează locuri de muncă în zona noastră şi care aduc un plus de valaore în judeţul Iaşi”, a declarat omul de afaceri Bogdan Piţigoi.

Fabrica de componente auto s-a deschis în 2014, pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, fiind primul chiriaş în proiectul industrial dezvoltat de Bogdan Piţigoi, care este preşedintele grupului de firme Tester, Solo Industrial Park.

Din toamnă este posibil ca Lear să depăşească 2.000 de angajaţi şi să treacă pe primul loc în clasamentul numărului de angajați, înaintea societăților Delphi (peste 2000 de angajaţi la finele anului trecut) şi SC Antibiotice SA (peste 1450 angajaţi). Lear Corporation Romania a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 771.486.370 euro, un profit net de 48.740.126 de euro şi peste 4.000 de salariaţi.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *