Vânzări record pentru Ford în România în primul trimestru al anului 2017

Conform datelor emise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V), în primul trimestru al lui 2017 au fost înmatriculate 3006 de autoturisme și de vehicule utilitare Ford, rezultat care îi asigură mărcii Ford o cotă de piață de 10,6%.

  • Ford ocupă astfel locul întâi în rândul mărcilor de import vândute în Romania și locul al doilea la nivel general în primul trimestru al acestui an, înregistrând o creștere de 57% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

  • Luna cu cele mai mari vânzări pentru Ford în România a fost martie, când s-a înregistrat o cotă de piață de 14,4%

 

  • Modelele Ford vândute cel mai bine în România în primul trimestru al lui 2017 au fost Focus și Fiesta pe partea de autoturisme, respectiv Transit și Ranger pe partea de vehicule comerciale.

 

  • De asemenea, tot în primul trimestru al acestui an, Ford a înregistrat o creștere de 56% a volumului de înmatriculări de vehicule comerciale comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai vândute vehicule comerciale sunt Ford Transit, Custom și Ranger

BUCUREȘTI, România, 24 aprilie 2017 – Conform datelor emise în această lună de D.R.P.C.I.V., Ford închide primul trimestru al acestui an cu o cotă de piață record în clasamentul înmatriculărilor de autoturisme și utilitare: 10,6%. Marca Ford se situează astfel pe locul întâi în rândul mărcilor de import din România, respectiv pe al doilea la nivel general.

Cu 3006 de unități înmatriculate în primele trei luni ale acestui an, Ford a înregistrat o creștere record de 57% față de aceeași perioadă a anului precedent. Este pentru prima dată când marca reușește să obțină această performanță de la momentul preluării operațiunilor de Vânzări și Marketing din România, în august 2010.

Luna martie a fost o lună-record pentru marca Ford, cu 1271 unități înmatriculate și o cotă de 14.41% din totalul pieței de înmatriculări ale vehiculelor noi.

Din cele 3006 unități Ford înmatriculate în primul trimestru al acestui an în România, 2055 au fost autoturisme, iar 951 vehicule comerciale. Ford Focus este lider al segmentului său, cu 945 de unități înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2017, înregistrând o creștere de 111% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, cel mai nou SUV din gamă – Ford Kuga – înregistrează o rată a contractării record, de 520 de unități în primele 3 luni ale anului. Kuga a fost preferat atât de clienții persoane fizice, cât și de clienții de flote.

“Am început anul în forță și asta nu poate decât să ne bucure. Ne propunem să menținem acest ritm pe parcursul întregului an, cu atât mai mult cu cât urmează să lansăm două noi modele strategice pentru noi în România: noua Fiesta și, bineînțeles, mult așteptatul EcoSport, care din toamna acestui an se va produce la uzina noastră din Craiova”, a declarat Attila Szabo, Directorul General al Companiei Naționale de Vânzări Ford România.

În ceea ce privește vehiculele comerciale, Ford își menține poziția de lider în segmentele LCV (vehicule comerciale ușoare) și MCV (vehicule comerciale medii) după primul trimestru al acestui an, cu o creștere de 56% față de primul trimestru al anului precedent. O performanță remarcabilă înregistrează modelele Ford Transit (25.7% cotă de segment) și Ford Custom (30% cotă de segment).

Prin rețeaua națională de dealeri din România, Ford este prezent în 37 de puncte de comercializare în toată țara. Patru dintre acestea sunt unități FordStore, inaugurate în 2015 și 2016.

2017 este un an extrem de important pentru Ford în România atât prin lansarea noului Ford Fiesta, dar și prin începerea producției noului EcoSport la fabrica din Craiova, moment planificat pentru toamna acestui an.

De la preluarea uzinei de la Craiova (în anul 2008) și până în prezent, Ford a investit în România peste 1,2 miliarde de euro pentru a susține operațiunile sale de producție. Ford produce în acest moment la Craiova monovolumul de mici dimensiuni B-MAX și motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul motor din lume care a primit distincția “Motorul Internațional al Anului” pentru trei ani consecutiv.

La începutul lunii aprilie, Ford a anunțat demararea unui amplu proces de recrutare a 976 de persoane care vor sprijini producția viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică EcoSport, care va demara în această toamnă.

Pentru detalii suplimentare despre marca Ford în Romania, vă rugăm sa vizitați www.ford.ro și să e urmăriți pe pagina de Facebook Ford Romania.

 

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie globală din industriile auto și mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 201.000 de angajați și 62 de fabrici în toată lumea, activitățile principale ale companiei includ proiectarea, producția, finanțarea de marketing și asigurarea de service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule de lux Lincoln. În același timp, Ford urmărește cu mare interes oportunități de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider în domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experiența clienților, date și analiză. Pentru informații suplimentare privind Ford, produsele sale globale sau Ford Motor Credit Company, vizitați www.corporate.ford.com.

 Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piețe individuale și are aproximativ 52.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 68.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

 Contact: Ana Maria Timis

Communications&Public Affairs Manager

Ford Romania

atimis@ford.com

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *