Poroșnicu, avocatul racket! Client, sechestrat și amenințat pentru că a vrut să rupă contractul

„A intrat la noi în casă fără să o invităm. Pur și simplu a sechestrat-o în casă pe soția mea. Când am sunat pe telefonul soției, a răspuns avocata Poroșnicu. Am chemat imediat  Poliția”, a spus Vasile Călugăru, soțul femeii sechestrate  Gianina Poroșnicu era suparată din cauza faptului că familia Călugăru reziliase contractul de asistență juridică  „Am reziliat contractul deoarece doamna Poroșnicu nu m-a asistat deloc, nu și-a făcut  datoria așa cum a promis”, a relatat Lăcrămioara Călugăru

Noile dezvăluiri din numărul din numărul de astăzi al săptămânalului 7 Est despre „rețeaua avocaților hienă”, adică despre purtătorii de robă care se folosesc de victimele accidentelor rutiere pentru a se îmbogăți de pe urma despăgubirilor plătite de firmele de asigurări arată că acești așa-ziși „apărători ai dreptului” nu mai au nici un fel se scrupule și sunt dispuși să facă orice pentru bani. În ediția de astăzi, vorbim despre avocata Gianina Poroșnicu, care a mers până acolo încât s-a dus în locuința unei femei, victimă a unui accident rutier, și a sechestrat-o în propria locuință, suparată fiind din cauza faptului că aceasta reziliase contractul de asistență juridică. Trebuie să subliniem faptul că femeia, Lăcrămioara Călugăru din Vatra Dornei avea toate motivele să rezilieze respectivul contract având în vedere că din momentul în care fusese parafată înțelegerea avocata Poroșnicu nu și-a respectat obligațiile. Adică, avocata Poroșnicu nu a fost deloc alături de victimă în faza urmăririi penale, în dosarul în care a fost cercetat cel vinovat de producerea accidentului rutier a cărui victimă a fost Lăcrămioara Călugăru și de asemenea nu a făcut nici un minim efort în dosarul care viza obținerea unor despăgubiri, în  justiție, pe cale civilă. Asta în condițiile în care, conform contractului, Poroșnicu ar fi primit o treime de valoarea totală a despăgubirilor plătite de firma de asigurări.

Călcată pe trecerea de pietoni

Accidentul rutier al cărui victimă a fost Lăcrămioara Călugăru s-a petrecut anul trecut pe data de 14 iunie. În ziua respectivă, în jurul orei 17.55, în timp ce traversa strada regulamentar pe strada Republicii din Vatra Dornei, femeia a fost lovită de un autoturism marca Renault Twingo cu nr. de înmatriculare SV 76 KRI, condus  de o anume Rodica Moroșanu. În urma accidentului, femeia a avut nevoie de 50 de îngrijiri medicale, pierzâdu-și temporar capacitatea de muncă. Imediat după producerea accidentului, Rodica Moroșanu a fost contactată de un reprezenant al Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, care i-a solicitat să se întâlnească cu avocata ieșeană Gianina Poroșnicu deoarece aceasta este specializată în reprezentarea victimelor accidentelor rutiere și poate obține despăgubiri consistente de la firmele de asigurări. În urma acestei întâlniri, Lăcrămioara Călugăru a semnat cu Gianina Poroșnicu un contract de asistență juridică în baza căruia avocata ieșeană ar fi primit 30 la sută din suma pe care urma să fie plătită cu titlu de despăgubiri de firma de asigurări potrivit poliței RCA deținută de autorul accidentului.

Avocata Poroșnicu a dispărut o perioadă

După semnarea contractului de asistență juridică, avocata Poroșnicu a dispărut pur și simplu. Aceasta nu s-a achitat de nici una din obligațiile prevăzute în contractul de asistență juridică. Cât timp a durat ancheta penală privind acest accident petrecut pe trecerea de pietoni, Poroșnicu nu s-a arătat deloc prin Vatra Dornei. „Ulterior, doamna Poroșnicu a dovedit că este lipsită de scrupule și strict interesată în a-și încasa comisionul în total dispreț față de durerea mea. În faza de urmărire penală și în dosarul civil doamna avocat Poroșnicu nu s-a prezentat personal așa cum s-a obligat prin contract și nici nu mi-a cerut acceptul prealabil pentru a fi substituită de către un alt avocat pentru a asista la actele de cercetare și a studia dosarul cauzei, mărginindu-se doar la a formula cereri generice și fără finalitate”, a arătat Lăcrămioara Călugăru într-o sesizare trimisă Baroului Iași.

„Vinovată” că trecea strada pe trecerea de pietoni

Femeia crede că autoarea accidentului a scăpat de urmărirea penală și din cauza faptului că Gianina Poroșnicu nu și-a făcut datoria.

„Am observat în ordonanța de clasare la o perioadă destul de lungă că s-a reținut de către organul de urmărire penală că am o oarecare vină pentru producerea accidentului deoarece „nu m-aș fi asigurat” deși doamnei avocat îi adusesem la cunoștință faptul că fusesem accidentată lă sfârșitul trecerii de pietoni”, a mai arătat Lăcrămioara Călugăru.

Având în vedere acest comportament al Gianinei Poroșnicu, Lăcrămioara Călugăru a decis să rezilieze contractul de asistență juridică. Familia Călugăru a încheiat un nou contract cu un avocat de la Baroul Neamț.

Sechetrată de avocată în propria casă

Gianina Poroșnicu a turbat în momentul în care a aflat că familia Călugăru a reziliat contractul de asistență juridică. Împreună cu o prietenă s-a prezentat la domiciliul familiei Călugăru să o covingă pe Lăcrămioara să renunțe la contractul cu avocatul din Neamț.

„La data de 30.09.2017, doamna avocat Poroșnicu a venit la mine împreună cu o colaboratoare de-a ei la domiciliul meu și a făcut presiuni de neimaginat asupra mea. Aceasta a intrat peste mine în casă efectiv fără să le invit, mi-a luat inclusiv telefonul, nu mi-a permis să vorbesc la telefon cu soțul meu sau cu fiica mea. În tot acest timp, soțul meu mă suna, iar aceasta îi dădea ton de ocupat. La un moment dat, i-a răspuns și i-a râs în nas. Efectiv am stat sub teroare două ore”, a mai aratăt Lăcrămioara Călugăru, într-o plângere depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Soțul femeii a arătat că a chemat Poliția în momentul în care și-a dat seama că soția sa are probleme. Acesta a realizat că lucrurile nu sunt în regulă în momentul în care a sunat pe numărul de telefon al soției, iar în locul acesteia a răspuns Gianina Poroșnicu.

„A intrat la noi în casă fără să o invităm. Pur și simplu a sechetrat-o în casă pe soția mea. Când am sunat pe telefonul soției, a răspuns avocata Poroșnicu. Am chemat imediat  Poliția. Am ajuns și eu repede acasă. Poliția nici măcar nu s-a sinchisit să o legitimeze, a lăsăt-o pur și simplu să plece”, a povestit Vasile Călugăru.

Plângeri la Barou și la Parchet

În plângerile depuse la Baroul Iași, la Uniunea Națională a Barourilor din România, dar și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, familia Călugăru a arătat că a fost terorizată de Gianina Poroșnicu. Aceștia au arătat că Poroșnicu i-a amenințat că vor rămâne pe drumuri, că vor râmâne fără casă, deoarece contractul de asistență juridică prevedea plata unei despăgubiri de 30.000 euro în cazul rezilierii.

Contactată de jurnaliștii 7 Est, Gianina Poroșnicu a negat cele întâmplate.

„Vai, nu s-a întâmplat așa ceva! Cum să sechestrez oameni. Aveți grijă ce scrieți, că ne vedem la Tribunal”, a spus Gianina Poroșnicu.

Constantin MAZILU

Comentarii

There are 1 comments

  1. Si-i face cineva ceva??? Nu cred! Institutiile statului se fac ca nu vad, desi astfel de situatii se intampla de ani de zile. Nu e singurul avocat care procedeaza in acest mod. Ar trebui investigate si legaturile acestor avocati cu cei de la IML Iasi, care-i informeaza, contra unor comisioane frumusele, de identitatea victimelor care ajung la ei, in special in cazul celor provenite din accidente rutiere.

    Reply

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *