Rușinică! PNL Iași, târât prin instanțe pentru că nu a plătit afișele din campanie

Partidul cu săgeată albastră la butonieră are probleme financiare. Visteria liberarilor ieșeni din Podu Roș se pare că a rămas fără fonduri, iar partidul este târât tot mai des prin tribunale pentru neplata unor datorii provenite din campaniile electorale din anii trecuți. După ce fostul “tătuc” a liberalilor ieșeni, Relu Fenechiu, a cerut în instanță despăgubiri de un milion de euro, bani pe care i-ar fi cheltuit anterior în campaniile electorale, iată că a venit acum și rândul tipografilor să-și revendice “datoriile istorice”.
Recent, tipografia Masterprint, prin administratorul Cornel Poroșnicu, a acționat în judecată PNL Iași, pentru neplata broșurilor și afișelor electorale tipărite pentru campania electorală din 2014, de la europarlamentare. Datoria liberalilor ieșeni către tipografia din Copou a fost calculată la peste 300 milioane de lei vechi, cu tot cu penalitățile aferente. În plângerea înaintată Judecătoriei, apărătorul Masterprint, avocatul Cornel Haucă, arată că datoria principală a liberalilor, către tipografie, este de fix 14.677,84 lei , dar că penalitățile de întârziere ajung la 16.000 lei.
15.000 de afișe, 20.000 de broșuri și 70.000 de cărți poștale
Întreaga poveste a început în aprilie 2014, mai precis pe data de 30, când între tipografia Masterprint, în calitate de prestator și PNL Iași, în calitate de beneficiar, s-a încheiat un contract de execuție lucrări tipografice. Practic, liberalii din Podu Roș au comandat tipărirea a 15.000 de afișe, 20.000 de broșuri și respectiv 70.000 de cărți poștale, valoarea totală a contractului ajungând la suma de 14.000 de lei, cu tot cu TVA. Din partea tipografiei, documentul a fost semnat de managerul Cornel Poroșnicu, iar din partea liberalilor ieșeni de către Constantin Dolachi Pelin, în calitate de mandatar financiar al partidului. Numai că, deși au trecut mai bine de trei ani de zile de la campania electorală din 2014, liberalii ieșeni nu s-au sinchisit să-și plătească datoriile. Deși în timpul derulării raporturilor contractuale dintre părți, administratorul Masterprint a emis două facturi fiscale acceptate la plată prin semnătură de către reprezentantul legal al PNL Iași, liberalii nu au reușit să facă ulterior decât o plată parțială mai mult decât infimă.
„Am trimis somații dar nimeni nu ne-a băgat în seamă”
„Creanța este certă, lichidă și exigibilă. Contractul a fost încheiat pentru perioada 30 aprilie 2014 – 25 mai 2014. La acest moment, PNL Iași înregistrează un debit principal de peste 14.600 de lei. În ceea ce privește penalitățile de întârziere de 0,1% pe zi, solicităm la instanța de judecată să oblige PNL Iași la plata acestora. Deși s-au trimis somații de achitare a datoriei, nimeni de la liberali nu a dat curs solicitării noastre. Mai mult am încercat în numeroase rânduri să recuperăm această sumă de bani pe cale amiabilă, luând legătura cu reprezentantul legal al partidului, atât telefonic, cât și prin e-mail, însă toate demersurile noastre au rămas fără rezultat”, arată avocatul Cornel Haucă, în plângerea adresată magistraților ieșeni.
Alexe: „Procesul a încetat. Datoria a fost plătită la începutul acestei săptămîni”
Contactat telefonic, deputatul Costel Alexe, șeful liberalilor ieșeni a confirmat existența litigiului civil cu reprezentanții Masterprint, însă a precizat faptul că partidul și-ar fi achitat datoriile către tipografie la începutul acestei săptămâni.
„Nu m-am ocupat eu personal de această problemă. Însă, din câte știu, trezorierul partidului împreună cu reprezentantul legal al tipografiei Masterprint au ajuns la o concluzie finală, la o înțelegere amiabilă, ca să stingă debitul. Luni, dacă nu mă înșel, au fost achitați cei 14.000 de lei, iar procesul a încetat de drept”, a conchis parlamentarul liberal ieșean, Costel Alexe, nelămurind însă pe deplin problema penalităților de întârziere cerute de tipografie.
Nicu SAMSON

Comentarii

There are 1 comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *