Buturuga mică răstoarnă carul mare. Poprire pe conturile Construcții Unu pentru 1.500 euro

SC Construcții Unu SA Iași, condusă de Alexandru Marian, a fost îngenuncheată în justiție de o firmă mică din Brăila, care a reușit imposibilul: poprirea pe conturile din bănci pentru o datorie infimă de 7000 de lei. Practic, printr-o hotărâre a Curții de Apel Iași din 2015, firma ieșeană, cunoscută drept un important jucător pe piața construcțiilor din zona Moldovei, a fost obligată să plătească către Confort 2000 SRL, cu sediul social în Brăila, suma de 7.012,51 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată rămase neachitate în urma unui litigiu. În replică, mastodontul ieșean SC Construcții Unu SA, reprezentat în justiție de avocata Gabriela Gheorghiu, a formulat contestație la executare și a solicitat anularea actelor de executare silită precum și desființarea popririi dar și restituirea taxei judiciare de timbru. Apărătorul societății ieșene a arătat că administratorul Construcții Unu ar fi achitat acel debit către Confort din Brăila, cu 7 zile calendaristice anterior încuviințării executării silite, iar acum nu mai are de plătit nimic.

Războiul juridic dintre cele două societăți se datorează unei proceduri de atribuire a unui contract de achiziții publice având ca obiect: lucrările de “Reabilitare, modernizare și extindere a Căminului de pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva din Iași”, precum și obligarea Autorității Constractante la anularea procedurii. Mai precis, brăilenii au solicitat ca să participe și ei la proiectul de la Iași, cerând ca Autoritatea Constractantă să fie obligată la reevaluarea ofertelor prezentate. De asemenea, SC Confort SRL a depus și o cerere de intervenție în acest sens. Ulterior, printr-o decizie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor i-a dat dreptate firmei Confort și a respins ca nefondată acțiunea SC Construcții Unu SA Iași.

“ Noi am plătit de bună-voie datoria. Nu avem nici o restanță”

“Pe 17 martie 2017, am primit un e-mail prin care ni se solicita plata sumei de 7.012 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Noi am executat de bună-voie această obligație de plata prin achitarea integrală a banilor. Pe 26 aprilie 2017, la aproape o lună după achitatea debitului datorat SC Confort SRL , executorul judecătoresc a emis o somație de plată către noi. Despre executarea silită, am aflat târziu de la BRD,  când ne-au fost comunicate și actele de executare”, a precizat în contestația depusă la Judecătoria Iași, avocata Gabriela Gheorghiu. Apărătorul firmei Construcții Unu SA Iași a cerut, la final,  judecătorilor ieșeni, să dispună anularea actelor de executare silită precum și poprirea pe conturile din bănci.

Nicu SAMSON

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *