Nichita condamnat la închisoare: 4 ani dupa gratii în „Dosarul Semafoarelor”

@ Potrivit agențiilor centrale de presă, inclusiv Agerpres, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare in dosarul în care este acuzat că a luat mită de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu prin intermediul cumătrului său Gabriel Mardarasevici

 

Sentință șoc într-unul din dosarele de corupție în care este judecat Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași. Astfel, deși pe portalul Tribunalului București nu este afișată încă sentința în „Dosarul Semafoarelor” potrivit agențiilor centrale de presă printre care și Agerpres, Gheorghe Nichita a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. De asemenea potrivit aceleiași instanța a dispus confiscarea sumei de 71.214 lei de la Gheorghe Nichita, bani primiți ca mită de fostul primar. De asemenea instanța i-a interzis lui Nichita dreptul de mai ocupa sau a fi ales într-o funcție publică pentru o perioadă de 3 ani. În același dosar Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare.

Șpagă prin Mardarasevici pentru semaforizarea orașului

Reamintim că acest dosar privește modul în care firma lui Urdăreanu, UTI Grup a derulat cu municipalitatea un contract pentru implementarea proiectului “Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași” care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene. Potrivit procurorilor DNA, Urdăreanu ar fi fost nevoit să-i dea lui Nichita șpagă, 10 la sută din valoarea contractului. Procurorii au arătat că o parte din șpagă s-ar fi dat prin intermediul lui Mardarasevici. “S-a efectuat în cursul anului 2014, plata serviciilor de cazare prilejuite de efectuarea, de către Nichita Gheorghe și alți angajați ai primăriei, împreună cu oameni de afaceri, între care și inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel, în China- Beijing și Hong Kong, în valoare de 28.364 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

De aceea procurorii l-au trimis în judecată pe Mardarasevici pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă săvârșită în calitate de director al SC Information Business Consulting SRL (IBC). De asemenea procurorii au instituit sechestru asigurator pe unul din conturile deținute de Mardarasevici la o bancă comercială. Nu se știe încă care a fost decizia judecătorilor vis a vis de acuzațiile care i se aduc lui Mardarasevici.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *