Record incredibil. În două luni, justiția l-a demis și l-a repus pe funcție pe primarul din Cotnari

Judecătorii ieșeni de la Tribunal au anulat zilele trecute ordinul prin care  prefectul l-a demis pe Vasile Crețu, primarul comunei Cotnari  Asta în condițiile în care prefectul l-a demis în august pe Crețu tot în urma unei decizii a justiției  Începând de joi 28 septembrie, Crețu se poate reîntoarce la primărie

Încurcate sunt căile justiției ieșene, iar situația pe care o prezentăm mai jos confirmă această situație. În numai două luni, justiția ieșeană a reușit să-l demită pe Vasile Crețu primarul din Cotnari și în același timp să-l și repună pe funcție.

Astfel, în data de 9 august a.c, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu a semnat ordinul de demitere a lui Crețu. Ordinul a fost dat în baza unei decizii a Curții de Apel  Iași, care l-a condamnat pe Crețu la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare și i-a interzis totodată lui Crețu să mai conducă administrația comunei.

„Aplică inculpatului Crețu Vasile pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de primar și funcția de membru în comisiile comunale privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pe o durată de 5 ani”, se arată în sentința pronunțată de judecătorii Curții de Apel Iași pe 16.06.2017, în dosarul 1128/39/2014*.

Numai că Vasile Crețu a atacat în instanța de contencios administrativ de la Tribunal decizia prefectului și a câștigat. Judecătorii au anulat ordinul prefectului, iar decizia nu poate fi atacată cu recurs. Asta însemnă că de joi 28 septembrie, Crețu poate reveni la primărie.

„Într-adevăr noi nu putem face recurs. Acum noi doar putem lua act de decizia instanței, iar domnul Crețu se poate întoarce la primărie”, a declarat prefectul Marian Șerbescu.

De ce a fost condamnat

Crețu fusese condamnat într-un dosar în care fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. În acest dosar, în anul 2016, magistrații Judecătoriei Hârlău l-au achitat pe Crețu, dar procurorii au făcut apel și primarul din Cotnari a fost condamnat. Plângerea penală în baza căreia a fost trimis în judecată Crețu, a fost depusă de Maria Steclaru o femeie din localitate. Asta deoarece Crețu a refuzat în repetate rânduri să-i retrocedeze o suprafață de 5.000 metri pătrați de teren. În plus, pe terenul femeii Crețu a emis un titlu de proprietate în favoarea Mănăstirii Neamț. Constantin MAZILU

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *