Concursuri aranjate la Primăria Cotnari. Candidat: “Totul este pregătit pentru pile”

Unul dintre candidații pentru ocuparea unui post de inspector la Primăria Cotnari acuză abuzuri la selecția dosarelor pentru concurs  Din cauza nereguilor descoperite, în urmă cu câteva luni, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a mai anulat un concurs de angajare la această instituție

Scandalurile se țin lanț la Primăria Cotnari, unde neregulile semnalate nu sunt legate numai de cheltuirea defectuoasă a banului public, ci și de modul în care sunt organizate concursurile de angajare. Să nu uităm că anul acesta vor trebui organizate alegeri anticipate în comuna Cotnari, deoarece actualul primar Vasile Crețu a fost condamnat la închisoare cu suspendare și de asemenea i s-a interzis dreptul de a mai conduce administrația locală. Până când va semna adresa care va duce la demiterea primarului, actualul secretar, Dumitreala Mandache, va trebui să dea socoteală cu privire la modul în care se organizează concursurile de angajare la primărie. Astfel, Primăria Cotnari a scos la concurs 4 posturi de inspectori pe diferite domenii, colectarea taxelor și impozitelor locale, urbanism și investiții, fond funciar și gestionarea registrului agricol. Unul dintre cei care și-au depus dosarul la acest concurs de angajare este tocmai fostul viceprimar Paul Beșleagă, care acuză nereguli și de această dată. Să reamintim că un concurs similar de angajare organizat de Primăria Cotnari în luna octombrie anul trecut a fost anulat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici tot în urma unor sesizări făcute printre alții și de Paul Beșleagă.

“De această dată, eu le fac plângere penală și voi sesiza încă o dată Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Ca și anul trecut au inventat tot felul de motive să-mi respingă dosarul. Acum susțin că nu am vechime în specialitate pentru nici unul din cele patru posturi în condițiile în care eu am fost viceprimar al comunei timp de doi ani. Totul este aranjat pentru niște pile. Eu vreau să vă spun că nici unul din ceilalți trei candidați nu a putut dovedi că au vechime și cu toate acestea vor participa mâine la acest concurs deoarece le-a fost admis dosarul”, a declarat Paul Beșleagă.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a delegat un funcționar de la Prefectura Iași să o reprezintă la acest concurs organizat de Primăria Cotnari. Este vorba despre Petronel Țugui, unul dintre cei mai vechi funcționari din prefectură.

“Eu cred că domnul care a făcut reclamația nu are dreptate. Dumnealui susțină că ceilalți trei candidați nu au experiență. Eu vă promit că mâine (joi, 27 iulie – n.r.), când are loc concursul, voi lua toate dosarele la verificat și totul se va derula conform procedurilor legale. Vă dau eu cuvântul că nu se vor face nici un fel de abuzuri”, a spus Petronel Țugui.

Constantin MAZILU

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *