media-148414214057420300.jpg

Sorin Grindeanu îi răspunde lui Klaus Iohannis: Ce urmează să se întâmple cu bugetul

Construcţia bugetului pentru 2017 este abordată „cu maximă responsabilitate”, obiectivul principal fiind acela de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, i-au prezentat miercuri preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni, datele furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

„Abordăm cu maximă responsabilitate construcţia bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susţină continuarea ritmului de creştere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimţită în mod concret de oameni”, spune şeful Executivului, citat în comunicat.

Prim-ministrul a precizat, totodată, că la elaborarea bugetului pentru anul acesta o prioritate a Guvernului este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relaţiile cu NATO, se mai arată în comunicat.

Sursa

Abonaţi-vă
VREAU!

Noutăţi în email

Fiţi la curent cu noutăţile în timp ce se întâmplă!

Comentarii

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un SHARE

Abonaţi-vă
VREAU!

Noutăţi în email

Fiţi la curent cu noutăţile în timp ce se întâmplă!