Solcanu jr., executat de neamuri? Pe naiba! Averea, pe numele vărului, datoriile la Sf. Așteaptă 

Deși este executat silit, Bogdan Solcanu a primit un „bilet de voie” pentru o afacere imobiliară, care nu putea dusă la bun sfârșit din cauza creditorilor ce stăteau la pândă  Vărul lui Solcanu jr. a cumpărat mai multe creanțe în contul cărora a cerut executarea silită a unui imobil situat pe bulevradul Poitiers  Prin această manevră, în loc să recupereze banii păgubiților, executorul judecătoresc protejează averea și afacerile familiei Solcanu

Pe 25 octombrie 2017, executorul Ciprian Sîrbu a făcut public anunțul privind vânzarea unei proprietăți aparținând lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator Ion Solcanu. Bogdan Solcanu împreună cu fosta sa soție, Ingrid, cu vărul sau Mihai Solcanu și omul de afaceri Dan Iulian Stratan deține un teren în suprafață de 4.750 mp pe care este situată o clădire cu trei etaje în suprafață utilă de 2.000 mp pătrați, în bulevardul Poitiers, în vecinătatea Selgros.

Propietatea a fost evaluată la doar 1 milion de euro, un preț mult sub nivelul pieței. Culmea, executarea silită a fostului ”prințișor” al Iașului este demarată de vărul său, Mihai Solcanu.

Deși la prima vedere seamănă o răfuială între neamuri, executarea silită a lui Bogdan Solcanu pare mai degrabă o manevră prin care se încearcă eliberarea imobilului din Poitiers de ipotecile instituite de creditorii familiei Solcanu. Fiul fostului senator deține doar ¼ din întreaga proprietate, iar în cazul în care vânzarea se va face la prețul de evaluare, partea lui Bogdan Solcanu este de 250.000 de euro. Prea puțin pentru a îndestula creditorii, care au de recuperat peste 700.000 de euro. Își vor recupera banii integral vărul sau, Mihai Solcanu și ANAF-ul, băncile rămânând cu buza umflată.

Solcanu a împrumutat de la bănci și persoane fizice

În 2010 și 2011, Bogdan Solcanu împreună cu soția împrumută de la omul de afaceri Florin Onofrei suma de 190.000 de euro, instituindu-se astfel două ipoteci pe imobilul din Poitiers. Începând cu 2013, pe imobilul respectiv se înstituie mai multe sechestre și ipoteci de către creditorii familiei Solcanu: BCR pentru suma de 245.000 euro, BRD pentru 260.000 euro și ANAF pentru 30.000 de euro.

Proiect imobiliar pe terenul gajat

În 2017, Bogdan Solcanu, Mihai Solcanu și Dan Stratan au demarat un proiect imobiliar comun care prevedea inălțarea clădirii existente cu două etaje și construirea unui imobil de locuințe de opt etaje. Pentru dezvoltarea proiectului, finanțarea urma să fie asigurată dintr-un credit bancar, care a rămas însă în stand-by datorită sarcinilor și ipotecilor înscrise pe imobil ca urmare a datoriilor acumulate de către Bogdan Solcanu la diverși creditori. În vara lui 2017, în lunile iulie și august, Mihai Solcanu cumpără de la omul de afaceri Florin Onofrei cele două creanțe față de vărul său Bogdan și astfel devine titularul ipotecilor de pe imobilul din Poitiers. În septembrie începe executarea lui Bogdan Solcanu care are de fapt scop degrevarea imobilului de toate sarcinile astfel încât verii Solcanu și Dan Stratan să poată demara proiectul imobiliar prin credit bancar.

Rareș  Neamțu

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *